måndag 31 oktober 2022

Jaha, vintertid, snart november

Jaha, där rök ännu en helg. Snart är det fan i mig november, det är helt galet. Och nu är det ju också såkallad vintertid. Gillar ju egentligen den helgen när man ställer om, först ska man gå och lägga sig på lördagen och så kommer man på att klockan "egentligen" är (eller kommer att bli) en timme mindre än vad den visar, och då kan man ju antingen unna sig att vara uppe lite längre, eller njuta av att gå och lägga sig riktigt tidigt. Jag är ju Team Gå Och Lägga Mig Tidigt, så det är ju inte så svårt att gissa vilket alternativ jag väljer. Och sen vaknar man i det man tycker är sin vanliga tid, utsövd eftersom man gått och lagt sig riktigt tidigt, och då är klockan en timme mindre än den brukar vara. Tycker man hinner med massor den där sista söndagen i oktober? Själv hann jag med att äta frukost, läsa lite tidningar, powerwalka en mil, sätta deg till brödbak, städa hönshuset samt åka iväg och sköta om och rida Lille P, allt innan lunch. Sedan var det mest fokus på världscuphoppningen från Lyon (där Wilma Hellström var en av endast sex felfria!) och damernas handbollsmatch mellan Sverige och Tjeckien (där Sverige spelade mindre bra jämfört med fredagens match där Tjeckien fick storstryk, nu blev det oavgjort).  På fredag börjar EM, det blir spännande. 

Annars hände det väl inget speciellt i helgen tror jag? Hade lite ambitioner att flytta ved, men det stannade vid just ambitioner. Ska göra det idag istället eftersom jag inte har någon tid att passa annat än när bibblan stänger, måste lämna tillbaks en bok som är sista lånedagen idag och den går inte att låna om. Min man var flitig och höll på i källaren, oklart med vad. Hans senaste är att han ska bygga en säng som ersättning för bäddsoffan som försvann från hans Pojkrum™. Det har han sysslat med i evigheter nu, fast med en massa avbrott för annat. Det är ungefär som vanligt med andra ord: först är det en lååång transportsträcka  där inget händer, men sedan påbörjar han i stor stil, tills han kommer på att han ska/vill/måste prioritera att göra något annat och så övergår han till det istället och sådär håller det på i en neverending story. Summan av kardemumman: en massa halvfärdiga projekt (samt en massa stök). Enligt mig gör han också saker och ting onödigt omständligt. Vet inte hur många timmar han har ägnat åt att till exempel bygga lådor i trä som han ska ha saker i, istället för att bara åka till fucking Biltema och köpa några djävla förvaringsboxar. Eller som nu: bygga en säng. Aja, det blir väl bra någon gång...förhoppningsvis.




3 kommentarer:

  1. Vi stilte klokken feil veg/hold et år, men så kom vi på det og stilte den om, men da stilte vi den også feil vei, og så skulle vi spise middag litt tidlig pga planer og da hadde vi altså stilt klokken fire timer feil vei og spiste middag klokken elleve. Da hann vi med en himla masse saker tidlig på dagen for å si det sånn.

    SvaraRadera