tisdag 8 november 2022

Well you wore out your welcome with random precision

Jobbar hemma idag, rätt skönt med lite sovmorgon när man kommit hem sent från stallet och sen inte kunnat somna p g a att man är allmänt uppe i varv plus att ens man ligger bredvid och snarkar som om det inte fanns någon morgondag. Ute är det regnigt och ruggigt, en riktig novemberdag helt enkelt. Ser fram mot en slapp eftermiddag/kväll i soffan, efter att jag har jobbat, varit hos Lille P samt tränat pilates för det är vad som står på dagens agenda förutom handboll mellan Sverige och Danmark ikväll dårå. 

Jobbar med statistik, vilket jag perverst nog tycker är rätt kul, men hatar lite att göra det från kökssoffan och med en laptop när man är van vid en ergonomisk kontorsstol och två feteskärmar. Men det får ju gå ändå. Hade ett möte inbokat med min chef och tänkte passa på att ta upp en del saker som är lite känsliga och som jag av den anledningen inte kan prata med honom hur som helst om när jag är på jobbet p g a att våra lokaler är så himla lyhörda. Det är väl egentligen enda nackdelen med att ha en chef som inte är på plats. Hade laddat som tusan för detta möte, skickade t o m upp min man (som också jobbar hemma idag) på ovanvåningen för att riktigt kunna TALA UT. Kopplade upp mig, inget hände. Väntade i några minuter, tittade sedan i chefens kalender och såg att han satt i ett flygplan på väg till Paris. Sms:ade att jag utgick från att mötet var inställt och fick ett UNDSKYLD till svar någon timme senare när han hade landat. Så blev det med den saken. 

Kan vi tala lite om Tunna Blå Linjen? Som enligt mig är något av det bästa som gjorts på svensk television, men det betyder ju inte att jag inte kan fundera på vissa saker. Obs, har inte sett sista avsnittet än men vet ändå vad som hände p g a kunde jag inte låta bli att läsa trots att det stod "spoiler alert". Förra gången jag läste nåt om TBL när det stod "spoiler alert" så var det att Jesse hade legat med Fanny och det kom ju inte som någon direkt chock. Det här var ju såklart värre. Men hur som helst. Vad är det egentligen som gör att Leah är en sån fantastisk polis? För det tycker jag alltså inte att hon är. Inte så att hon är dålig, men hon gör väl ingenting som ingen annan gör lika bra? Eller vad har jag missat här? Sedan avsnitt ett i säsong ett så har det dividerats om hur outstanding hon är, men jag tycker nog att hon faktiskt är rätt svajig. Det kan man väl absolut få lov att vara även som polis, men vad ÄR det som gör henne till ett sånt stjärnskott? Plus ett duktigt destruktivt leverne, plus urkass ekonomi (på riktigt, om man har så urkass ekonomi så kan man väl inte gå på krogen, äta ute etc. MATLÅDA är vad alla ekonomiexperter rekommenderar och det är kanske svårt när man åker polisbil, men en liten kylväska med några mackor kan man väl ändå ta med sig? Vavava?). Nä, Leah är jag inte dödsimpad av. Är såklart dödsimpad av skådespeleriet och gestaltningen, men det är ju en helt annan sak. Sen det här med att exakt ALLA verkar ha extremt trassliga föräldrarelationer? Magnus' föräldrar är ju inget man blir glad över (man kan ju förstå att mamman lämnat pappan sån surgubbe som han är och det gör ont i hjärtat att Magnus ändå försöker vara sin pappa till lags på alla sätt trots att inget han gör verkar duga), Saras föräldrar verkar ju också rätt märkliga, Fannys morsa är bipolär (väl?) och Leahs föräldrar verkar ju inte heller segla upp på Parents of the year-listan.  Det är väl bara Jesse som står stadigt i alla väder? Älskar Jesse. 

Nä, nu ska jag väl gneta vidare innan det är dags för nästa möte. Med någon annan. Som kanske blir av? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar