fredag 4 november 2022

Till stallet istället, v 44 2022, pt 1

Igår var det dressyrkurs för en av de nya ridlärarna. Hon är cirka 20 men ser ut som max 12 år, och då kan man ju som gammal käring spontant tänka att Vad kan hon lära mig...? men så kan man ju heller inte resonera förstås. Finns ju massor att lära MIG, herregud, även av en som är mer jämnårig med mina barnbarn än med mig. 

Blev tilldelad en annan av de gamla trotjänarna på ridskolan. Trotjänarinnan är ett halvblodssto, rätt stor (i alla fall enligt mig), sur som ättika i boxen och vidrig att rida innan hon har kommit igång. Har haft henne en gång för ett par år sen och det var inte direkt ljuv musik som uppstod. Det var lite samma igår, i alla fall till en början. Trotjänarinnan klev omkring i maklig takt med huvudet i Sälen och bakbenen i Mora, kändes det som i alla fall. Inte blev det bättre av att vi skulle öka och minska traven på vardera långsidan. Ökningen gick väl att få till, men minskningen? Kändes som att hon trampade fram i sirap med huvud och hals som på en giraff. Ridbarhet nolla, om man skulle travestera den gamla filmen Repmånad.

Såklart vet jag att hästens form inte på något sätt är avhängig av huvudets placering, men det känns fan i mig B att sitta som en liten ärta och hästen bara höjer huvudet och gör sig helt djävla okontaktbar. Såatteh, första tjugo minuterna var verkligen inte mycket att skriva hem om. Sen galopperade vi, säga vad man vill om Trotjänarinnan men hon har världens skönaste galopp (i alla fall i jämförelse med t ex Köttbullen som ofta går mot fyrtakt och det är så sjukt obekvämt). När vi hade galopperat ett tag så lossnade hon och blev  helt plötsligt riktigt trevlig. Vi red skänkelvikningar på de korta diagonalerna och det gick skitbra. Det är ju faktiskt inte helt dumt att rida en skolad häst emellanåt. 

Om själva kursen (efter dag 1 av 2) tyckte jag: helt okej, fast kanske att jag hade förväntat mig lite mer av en "dressyrkurs". Det var absolut inget fel på undervisningen, men snåla jag tyckte väl inte riktigt att jag fick vad jag betalade för eftersom priset per timme för denna kurs var rätt mycket mer än för en vanlig lektion, och det här kändes...mer som en vanlig lektion. Förvisso med färre deltagare, men ändå. Aja, är kanske bara negativ för att jag inte fick min favoritponny. Ikväll ska jag på'at igen och då är jag ju i alla fall mentalt förberedd för vad som komma skall. 

Blir en del flängande idag, för jag ska först jobba, sen handla, sen hem, sen till Lille P, sen hem igen, sen till stallet. Och 20.30 är det EM-premiär för Sverige i handboll så då ska jag förhoppningsvis vara på plats i soffan. Serbien står för motståndet, det blir nog nagelbitarspännande som vanligt i handboll. Over & out. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar