torsdag 10 november 2022

Makes the world go round

Vi fortsätter tydligen att sprätta pengar omkring oss. Förutom att betala för vattenläckor och köpa dyra bränslepellets så måste bägge bilarna servas. I min mans bil så har servicelampan lyst i vad som känns som ett ÅR, men å andra sidan kör han nästan aldrig med sin bil eftersom han har firmabil och firman ligger dessutom här i byn. Jag å andra sidan har ju kört rätt så flitigt med min som jag köpte 2014 och då hade den väl rullat 4000 mil. Nu står mätarställningen på 23000 dito, och den börjar väl komma i ett läge att det knappt är lönt att laga den om det skulle hända något dyrt. Då får vi klara oss med en bil, vilket väl inte ska vara något större problem så länge min man har kvar sitt jobb med firmabil och jag inte snärjer in mig i några nya föreningslivsaktiviteter som kräver att jag ska köra som en skottspole fram och tillbaka jämt och samt. Hur som helst så ska båda servas, min mans för att den där servicelampan som sagt lyst i evigheter och min för att det är dags (har ingen servicelampsfunktion) och för att den snart ska besiktigas. Har bestämt mig för att byta från den bilverkstad i grannbyn som jag/vi anlitat ända sedan vi flyttade hit för dels tycker jag dom har blivit sjukt dyra och dels så kommenterade killen på bilbesiktningen förra året att det nog snart var dags att titta till bromsarna, och då hade jag precis haft den inne på service och betalat pengar för att få bromsarna omsedda. Det duger ju inte. Nu byter vi till verkstaden här i byn som dels ligger på gångavstånd och dels har rykte om sig att vara sjukt trevliga. 

Det visade sig dock att nu var det dags för KAMREMSBYTE på min mans bil. Bara ordet gör ju att man ser åtskilliga tusenlappar fladdra iväg och mycket riktigt skulle det gå lös på cirka 15 000 för att få båda våra bilar servade. Och då är det BARA service (plus kamremsbyte på min mans bil dårå) inkluderat, sen vet man ju aldrig vad man hittar på min gamla skorv men ett inte alltför osannolik gissning är ju att bromsarna behöver fixas. Hejdå ett gäng andra tusenlappar. Blir så trött.

Jobbade som en liten iller igår, och så här såg min efter-jobbet-agenda ut:
1. Åka till Ica Kvantum och hämta ut ett paket som min danska kollega beställt med golfgrejer på en KAEMPE UDSALG. Sen visade det sig att det där golfföretaget bara levererade inom Sverige men då tänkte hon vara listig och skicka det till jobbet här i Sverige då, och sen skulle vår gemensamma chef ta det med sig till Danmark när han ändå var här på ett jobbmöte nästa vecka. Problemet var bara att det kom inte till jobbet utan det hamnade på Ica Kvantum. Mer om det senare. 
2. Svänga inom ÖoB (som ligger precis bredvid Ica Kvantum) för att köpa glödlampor.
3. Åka hem för att därefter
4. Träna
5. Hugga ved
6. Ligga och dra mig i soffan resten av kvällen. 

Hur blev då min eftermiddag? 
1. Åkte till Ica Kvantum, möttes av en person som bara gjorde sitt jobb. Som man skulle kunna tro var "vakt vid Guantànamobasen", inte en som stod och langade ut försändelser från PostNord. Problemet var att det stod på paketet "Att. Danska Kollegan Att. Danska Chefen, Företagets namn" men för att jag skulle få hämta ut det så måste det stå "Företagets namn, Att Danska Kollegan Att Danska Chefen". I det senare fallet kunde tydligen "vem som helst" hämta ut det, men i det förra namnet så räckte det inte ens om det var den ena eller den andra utan BÅDA måste vara på plats rent fysiskt (eller att ombudet hade deras fysiska körkort) för att kunna bärga min kollegas golfintresserade släkt och vänners framtida julklappar och födelsedagspresenter. Räckte i alla fall inte med att jag stod där och tjötade i säkert en halvtimme (kändes det som) samt visade upp alla möjliga mail där det framgick att min danska kollega inget hellre ville än att just yours truly skulle hämta ut detta. Det blev kalla handen i alla fall. Jamen det är väl i och för sig BRA på ett sätt med tanke på alla bedrägerier och grejer. Men tidsödande (för mig). 
2. Svängde inom ÖoB, kom ut med stearinljus, konserver, batterier (kändes som en preppingrunda?), ja allt UTOM glödlamporna som var det ENDA jag skulle köpa. Fick älga in i butiken igen för att kunna sprida lite ljus men ingen värme (eftersom det var LED) i mitt hem. 
3. Åkte hem för att därefter
4. Träna. Körde ett pass tabata, det gick bra, check på den.
5. Gick ut i trädgården för att hugga ved, kom på att visstja, där ligger ju min vitlöksskörd. Som i år blev sorgligt liten och inte på något sätt värd namnet. Hade innan bestämt att bara använda det lilla som blev som utsäde eftersom utsädesvitlök är så snuskigt dyr. Skulle egentligen ha planterat den i helgen men det blev inte av då, glömde helt enkelt bort det. Det blev det nu. Egentligen är det kanske för varmt, det är ju tydligen fortfarande meterologisk sommar. Men det är också snart mitten på november, så någon gång får man väl peta ner de där klyftorna. Så det gjorde jag. Sen gick jag upp i vedbacken och högg ved. Sen blev det mörkt ganska så omgående, så jag hann inte hugga alls så mycket som jag hade tänkt.  
6. Gick in, satt och vilade mig i form en stund, gav sedan hundarna kvällsmat och gick ut med dom. Sen kom jag in igen, duschade, satte på mig pyjamas, satte mig i soffan med sista avsnittet av Tunna Blå Linjen. Alltså, det MÅSTE ju bli en säsong till? Va? Fortsatte sedan med Snabba Cash 2. Sen kom min man hem. Han gillar inte alls den typen av (typ) verklighetsbaserad fiktion, men ändå kan han inte låta bli att sitta eller stå bredvid och engagera sig. Nu skulle jag försöka förklara vilka av alla dolska typer som hörde till vilket gäng, men så många gånger som "du jobbar för oss nu" har uttalats i den serien så är det fan inte lätt att hålla reda på alltså. 

Ja, det var väl allt som hände mig igår. Hodeladihodeladi hoppsan vilken dag. Idag är det dags för fjärde covid-vaccinationen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar