söndag 20 november 2022

Dragoner

Det här är en bok som jag inte kommer att läsa klart: Dragoner av Gertrud Hellbrand. Detta är handlingen:

Den östgötska byn Hedsbro är en lantlig idyll med grönskande fält och betande hästar. Men under den spirande ytan döljer sig mörka hemligheter och avgrundsdjupa sprickor.

När Mira Westmans morfar påträffas död i sitt kök återvänder hon till den östgötska byn där hon en gång växte upp. Det mesta tyder på att han druckit för mycket, ramlat och slagit i huvudet. Men när Miras yngre syssling Ville kort därefter visar sig ha försvunnit börjar Mira misstänka att morfaderns plötsliga död var mer än en olyckshändelse.

Det är maj i det vackra odlingslandskapet och under den spirande ytan skymtar hemligheter och djupa sprickor. Är Jerry och Patrik Hartley Lindskog, ägarna till hästgården intill, inblandade i Villes försvinnande? Och kan Mira lita på sin gamla ungdomsförälskelse Adam, vars lillebror terroriserar bygden?


Tyckte den här boken började hyfsat, men sen dalade mitt intresse rätt snabbt. Är så trött på känslomässigt handikappade hemvändare med ett mörkt förflutet som de inte kan tala om, och det i kombination med att träffa gamla ungdomsförälskelser som fortfarande är heta och tillgängliga...NJA. Tycker inte heller riktigt att hästmänniskorna och -miljöerna känns särskilt genuina? Det här blev något av en besvikelse. Den får en överkorsad rotborste av fem möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar