söndag 20 november 2022

Hästpojken

Har läst Hästpojken av Carl Hedin. För er som kanske inte känner till honom så är han dressyrryttare och influencer. Boken handlar om detta:

Carl Hedin har på kort tid blivit en av Sveriges största ridsportprofiler. Här berättar han om resan från den lilla pojken som mobbades för att han älskade att leka med käpphästar och tonåringen som hoppade av bussen på fel hållplats för att dölja att han skulle till stallet, till hur han genom envishet, mod och ett och annat bananskal lyckats skapa sitt drömliv med hästarna som kollegor.

Lär känna personen och djuren bakom det populära instagramkontot och ta del av en berättelse om styrkan i att vara sig själv och att fokusera på det positiva. Slukarläsning för alla som är intresserade av ridsport och hästar, men också för dem som kämpar med att hitta sin plats i tillvaron.


Jag lyssnade ju på Carls sommarprat och tyckte att det gick lite väl raskt från att i princip blivit sågad som totalt talanglös till att tävla i Sverigeeliten, men man har väl inte all tid i världen till ett sommarprat så jag tänkte att boken skulle ge en lite mer nyanserad bild. Och det gjorde den väl, delvis. Men jag känner fortfarande att det inte riktigt framgår hur mycket hårt arbete som ligger bakom framgångarna (för det MÅSTE det ju göra?). Fast det kanske inte var hans avsikt? Jag är lite kluven här. Sommarpratet tog upp så himla mycket mörker om mobbning och ätstörningar och dålig självkänsla men i boken var det inte alls särskilt mycket om sånt. Nu menar jag såklart inte att jag vill grotta ner mig i andras elände, men jag får liksom inte ihop helheten. Men det kanske är jag som är trög? Hur som helst och bortsett från det: det är en varm, positiv bok med mycket kärlek. Är lite kär i Carl Hedin nu, han verkar vara en sån genomgod människa. Stör mig pyttelite på stavfel (till exempel att skriva Malin Bayard istället för Malin Baryard och att stava tjäle "käle", finns det inga korrekturläsare längre?), men annars var den toppen. Den får fyra hästskor av fem möjliga. Schas till bibblan med er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar