måndag 21 november 2022

Lille P vecka 46 2022

Blev ju bara två pass med Lille P förra veckan p g a helgens snöKAOZ. Blev ju bara två veckan innan dess också p g a covid-vaccinationsfeber, hoppas kunna bryta denna trend nu. 

Om jag trodde att det var ett trendbrott att Lille P kom fram till mig i hagen istället för att jag får gå och hämta honom så trodde jag fel, det var nog bara en ren tillfällighet, för nästa gång så bara tittade han på mig (och mitt äpple) när jag ropade på honom och sen fick jag i alla fall knata ner och hämta honom. Jaja. 

I fredags var det blåsigt och kallt, sån där hög luft som brukar göra att hästar är lite extra på tårna och liksom bara letar efter en anledning att få flyga i luften. Lille P kändes också lite stökig, men han är ändå så otroligt cool med allt. Det pågår en stor militärövning en bit bort och kanonskotten dånade utan att han rörde en min. Inte heller bryr han sig om att det dönar förbi bussar och lastbilar på vägen precis vid ridbanan (nu låter det som att det är en motorväg och det är det såklart inte, men gården och ridbanan ligger precis efter en kurva så alla fordon dyker upp rätt så oväntat). Det är ju riktigt skönt. Vi kämpar på med ridningen, just nu tycker jag väl inte det händer så mycket utan vi jobbar väl mer med att befästa det han kan. Skritten är svår, han taktar mycket. Traven går rätt bra. Skulle inte säga att han fattar galopp för hjälperna klockrent, men det blir galopp. Vänster varv är det svårare varvet, men just nu handlar det bara om att få honom att ta hjälperna så får man trixa med att fatta rätt galopp sen. 

Nu hoppas jag på bättre väder (= i alla fall inte mer snö)  imorgon så att jag kan ta mig dit. Har beställt vinterridbyxor på Black Friday-rea men de lär ju inte hinna komma tills dess, så jag får bara vara inställd på att f-r-y-s-a. Brrr. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar