måndag 28 november 2022

Till stallet istället, v 47 2022, pt 3+4: BOOT CAMP

Så var det dags för höst-BOOT CAMP! Annars hör det ju sommaren (och framför allt högsommarvärmen) till. Det planerades för boot camp antingen förra hösten eller förra igen, men då blev det någon slags halvmesyr på grund av coronarestriktionerna, så man fick bara komma dit, rida en lektion och sen åka hem igen. Men nu var det som vanligt, dvs två tuffa pass per dag. Fick Köttbullen, tjoho. Första passet var dressyr där vi jobbade mycket med öppna och skänkelvikning. INTE hennes paradgrenar, men det gick ändå rätt bra (om än inte utan ansträngning från både hennes och min sida). Pass två var markarbete med som en liten bana med galopp- och travbommar och det gick också bra. Igår inledde vi med hoppning. GULP. Nädå, det var så låga hinder att till och med jag kunde ta mig an dom utan att få stora skälvan. Fast när vi red fram blev det konflikt, tror det handlade om att Köttbullen trodde att vi skulle mot ett hinder fastän jag tänkte vi skulle rida på volt, så hon drog mot hindret och lyssnade inte alls på mina vändande hjälper. Då fick vi tala allvar med varandra och hon blev lite sur. Men sen skärpte hon sig lagom tills att vi värmt upp färdigt och skulle börja hoppa, eller om det var för att hon fick börja hoppa som hon ju uppenbarligen ville.
Först travhoppade vi ett kryss, sedan var det travhoppning, landa i galopp och hoppa ett koppelräck. Och sedan en liten bana! Gick svinbra och var faktiskt till och med rätt kul. Sista passet var dressyr igen, då fick vi kämpa för Köttbullen var trött. Och då skulle vi göra galoppfattning från skritt på medellinjen, avbrott till skritt efter ett kvarts varv på volt, ny galoppfattning vid A och avbrott till skritt efter ytterligare ett kvarts varv. Galoppfattningar är ju inte direkt Köttbullens paradgren HELLER (ska jag vara helt ärlig så har hon faktiskt inga direkta paradgrenar), MEN vad duktig hon var! Gick faktiskt bra i båda varven också, inte bara i vänstervarvet. Fast sen när vi travade av efteråt så kände jag att hon var HELT SLUT som artist för då ville hon inte ens vända åt höger. Önskar att personalen kunde klippa henne, för hon är riktigt långhårig nu och blir så himla svettig. Det måste ju vara som att gå på gym i en bävernylonoverall. 

Idag har jag avbokat ridningen för det är hoppning och jag känner inte för att hoppa Tösen. Hon är en sån som kan bli osäker och tvärnita om man inte är 100 % säker själv, och det är man ju inte. Med man avses alltså undertecknad. Sen kan man ju kanske skylla på att man är mör i kroppen efter en sån här helg, det är jag också men det är alltså inte huvudskälet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar