måndag 7 november 2022

Helgen ja

Har haft en helg som känts som att den gått i ett. I fredags var jag ju på dressyrkurs och sen var det bara hem, in i duschen och sen dimpa ner i tv-soffan och se Sverige slå Serbien i handboll. I lördags var jag ute med hundarna på långpromenad på förmiddagen och sen var jag på thaimassage på eftermiddagen. Kom hem och fixade middag som vi åt, sedan hade jag och min bror bokat in att vi skulle dricka vin på Messenger klockan 18.00 SHARP. Detvillsäga, vi sitter med kameran igång och varsitt glas i handen och snicksnackar om allt mellan himmel och jord. Inte lika kul som att göra det på riktigt, men funkar ändå förvånansvärt bra. Världsproblemen var lösta någon gång vid 21-tiden och sen gick jag och lade mig och tittade på någon dokumentärfilm om ett par som skulle skiljas (Kärlek och separation). Kom på en liten bit in att jag sett del ett av den (Kärlek och fiskpinnar) för längesen så jag var tvungen att leta upp den och se-om den först. Ja, sen somnade jag väl ifrån alltihop som jag brukar.     

Vaknade på söndagen, åt frukost, skulle gå ut med hundarna. Upptäckte att Laban hoppade på tre ben och när jag kollade så visade det sig att han slitit av en klo på vänster baktass. Han var inte ledsen för det, men någon långpromenad blev det ju av förklarliga skäl inte för honom. Fattar inte hur det har gått till, för det borde ju ha gjort ont som SATAN, men har inte hört ett ljud eller sett något blod heller för den delen. Lämnade Hilding hemma som sällskap och gick en mil med Tage och Remus. Så glassigt att bara gå med två hundar, och det trots att Remus börjar bli gammal och inte riktigt kan lyfta på benet i farten längre, utan måste stanna och liksom ställa sig tillrätta först, vilket är lite irriterande ibland eftersom man då måste stanna och vänta på honom och kissar en så kissar alla enligt hanhundslogiken, så det blir liksom inget flyt. I själva skogen är det inte ett stort problem, men vägen dit och hem ju genom byn och där går ju alla med sina hundar, detvillsäga att det finns tusen stenar, träd, gatlyktor med mera som måste luktas på och markeras. 

Gick min vanliga söndagsrunda som är rätt kuperad. Kände mig STARK så jag småjoggade vissa delar av rundan och det kändes skitbra (senare på dagen fick jag såklart ont i ryggen som ett brev på posten, men det fick det banne mig vara värt). Kom hem, satte bröddeg, städade hos hönsen, åkte till Lille P, kom hem igen, duschade, tittade på världscupen i hoppning och fick till min glädje se Henrik von Eckermann vinna hela rasket. Sen blev det bråttom att baka och laga middag innan det var dags att bänka sig framför handbollen och efter en lite nervös första halvlek kunna njuta av att Sverige spelade skjortan av Slovenien. I Slovenien, så det var ju ett himla hallå som det alltid är när det är Balkan-lag involverade. Hade blivit tokig, eller åtminstone döv, av att befinna mig på plats men nu gjorde jag ju inte det. 

Ja, sen var ju helgen i princip slut? Blev lite panik för både jag och min man hade glömt att sotaren skulle komma som idag då, så det blev en liten diskussion som mest påminde om diskussionen man hade om vem som skulle vabba när barnen var små, om vem som skulle hålla sig hemma mellan 8-10 och det slutade med att min man offrade sig. Själv hade jag ju bestämt mig för att jobba hemma på torsdagar, men kom sedan på att på torsdag ska jag ju få fjärde covid-sprutan och det på en vårdcentral nära mitt jobb, så om jag ändå måste baxa mig in till stan för det så känns det ju otroligt onödigt att jobba hemma. Hoppas jag slipper biverkningar den här gången. Första två gångerna kände jag ju ingenting mer än lite öm i armen efteråt första gången, ingenting andra gången, men tredje gången: BÄÄM, feber och värk i kroppen. Så oklart hur kroppen kommer att reagera nu på den fjärde sprutan? Ingenting eller jätte-jättefeber? Känns som att allting kan vara möjligt här. Den som lever får se. 




2 kommentarer:

  1. Du behövde inte besöka veterinären da, utan bara vänta pa att klon ska växa ut igen?

    Jag har tagit tre sprutor och blev bara lite öm pa armen nagra dagar, inga andra biverkningar alls. Den fjärde sprutan erbjuds bara till 80plussare här, och där är jag inte riktigt än ;).

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag avvaktar lite och ser vad som händer. Lilleman är inte jätteglad för främmande människor och veterinärbesök, så går det att undvika så gör jag det :)
      Här får alla som är över 18 vaccinera sig en fjärde gång, tänkte att det är väl lika bra att passa på.

      Radera