måndag 31 december 2012

Happy new year

Årets sista dag. Vi är lite småförkylda, men vid gott mod. Skotträdda Boris är lämnad på pensionat långt ut i skogen och taxarna slappar i soffan efter en långpromenad.  Själva har vi inget mer planerat än att äta gott, dricka bubbel och titta på tv.

Nyårslöften ger jag inte. Häromåret lovade jag till exempel att vi skulle dricka mer champagne, men det blev väl lite sisådär med den saken. Men nyss läste jag hos Plastmamman att nyårslöften ska vara väldigt konkreta och gå att göra varje dag. Och då tror jag att det där med att "dricka mer champagne" dels kan bli ganska dyrt om man ska göra det varje dag, och dels kanske gör att man får avsluta 2013 på Nämndemansgården eller motsvarande. Och det var väl kanske inte riktigt tanken.

Däremot funderar jag på att lösa medlemskap i Friskis & Svettis. Inte för att det är nyår utan mer för att fylla ett behov. Nu är Friskis & Svettis VERKLIGEN INTE MIN GREJ, men i somras gjorde jag efter mycket vånda och svår beslutsångest slut med mitt rikemansgym. Gillar det jättemycket, men det går inte att komma ifrån att det blir både dyrt och tidsödande när det är 4 mil att köra fram och tillbaka, och om man går och betalar dyra pengar för att vara medlem så vill man ju ändå kunna träna 2-3 gånger i veckan för att känna att man får valuta för pengarna. Så efter många om och men så gjorde jag slut. Fast jag saknar det där med att gå och träna och ha en instruktör som står och gapar på en att KOMMA IGEN, så det är där som Friskis & Svettis kommer in i bilden eftersom det är vad som står till buds här i byn. Två gånger i veckan och bara tantgympa, men jag funderade ändå på att joina. Har varit med i Friskis & Svettis ett par omgångar tidigare och alltid kommit fram till att det VERKLIGEN INTE ÄR MIN GREJ, men nu var det längesen sist och år 2013 fyller jag svindlande 45 år och har kanske ändrat uppfattning och tycker att tantgympa is the shit, man får helt enkelt se.

Ja, det var väl inte mycket till nyårslöften. Nu ska jag strax lyfta röven och gå ut i köket och laga en mycket enkel nyårssupé. Ugnsbakad laxfilé under ett täcke av philadelphiaost och örter, plus bulgursallad. Sedan glass, eftersom vi har ont i halsen. Och bubbel, för att det är nyår. Gott slut, gott nytt, tjo flöjt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar