fredag 7 december 2012

På Spåret vecka 49

Tja, vad säger man? Lag Soffan skrapade ihop 32 poäng, vilket var avsevärt mindre än Stefan Holm och Katarina Mazetti (45), men betydligt mer än Lotta Bromé och Carl Jan Granqvist (19), så till skillnad från förra fredagen så känner vi att vi ändå kan se folk i ögonen utan att skämmas. Känner mig extra nöjd eftersom jag klämde Toronto på 8 poäng, på ledtråden om "nykterhetsrörelsen" (NTO). Hudiksvall högg vi också sekunden innan Stefan Holm drog, på ledtråden "kroppens största organ". Däremot missade vi Tallinn, men kunde i gengäld plocka hem full pott på frågan om vad Lotta på Bråkmakargatans gris, hembiträdet i Madicken samt pojken i Nils Karlsson Pyssling heter (Bamsen, Alva, Bertil). Jodåsåatt, som det heter.  


3 kommentarer:

  1. Jag klippte oxå Toronto på ledtråden om nykterhetsrörelsen. Och Hudik på Elvis. fast frågan är väl om man hade vågat dra i nödbromsen om man suttit i tv och tävlat?
    Hur som haver. En ny fotoutmaning kommer här:
    1. Ställ dig vid bokhyllan och föreställ dig att jag är på spontanbesök. Nu behöver jag ha tre bra böcker SNABBT av dig som du tror att jag kommer gilla. Vilka tre plockar du ut åt stressade mig?
    2. Eftersom jag är en teknisk idiot vill jag att du tar kort på en mycket bra teknisk pryl samt att du verkligen säljer in den åt mig.
    3. Sist men inte minst. Ta ett kort på något i ert hem som verkligen inte är DU.

    Åkaj?

    SvaraRadera
  2. Niklas Strömstedt säger att skillnaden mellan att "tävla" i soffan jämfört med i tv är sådär 10 poäng, så jag antar att man hade gjort ett rätt blekt intryck i tv. Man vill ju liksom inte bli hågkommen för den som drar i nödbromsen och gastar "DET MÅSTE VARA MOHEDA" när rätt svar är Chicago.

    Utmaning, here I come!

    SvaraRadera
  3. Well done!
    Wilt har jag läst för 88 år sedan - och ja, den var skitrolig. Ska faktiskt tipsa den skäggige om boken. Precis hans smak.
    Plastdjur har vi en del av här hemma och jag har tyvärr en viss förkärlek för katter, ödlor och gorillor. Så sent som i söndags köpte jag på mig tre plastfigurer a 1:-/st på en loppis (fast det var astronauter) men jag skulle ju aldrig sätta in dom i ett vitrinskåp :-D

    SvaraRadera