söndag 23 december 2012

Skoskav och klass 2-varning

Sitter här och har precis tittat ikapp alla avsnitt av årets julkalender så att jag är i fas imorgon när det så att säga är dags att öppna lucka 24. Toppbetyg till årets julkalender. Läste en skämtsam insändare i DN som krävde tråkigare julkalendrar för att inte 70-åriga gubbar skulle sitta som klistrade framför tv-rutan vareviga kväll. Lite så är det., även om man är mer flexibel med svt play. Har jag nämnt exakt hur mycket jag älskar svt play?  

Nu är det lite snöstorm ute, och SMHI har utfärdat klass 2-varning över Österlen, så man behöver inte alls ha dåligt samvete för att man ligger på soffan och eldar i kaminen och liksom är ett med svt play. Innan det började snöa så var jag ute och gick i sammanlagt 3 timmar och nu har jag skoskav som BLÖDER. Typiskt oskönt, och även väldigt typiskt mina fötter som aldrig vill samverka med några skor. Imorgon ska jag plåstra med Compeed innan jag ger mig ut och skottar snö i gissningsvis en evighet.  Skulle tippa på att detta blir julaftons första aktivitet om det inte sker ett mirakel och det blir 10 grader varmt i natt och vi istället möts av barmark när vi slår upp ögonen imorgon. Men njae, skulle väl inte tro det va?

Fick besök av några bergfinkar vid fågelbordet. Det är egentligen en flyttfågel, men ibland händer det att den stannar om tillgången på mat är god. Vilket de uppenbarligen tycker att det är i vår trädgård. Alla de svarta prickarna i snön är skal från solrosfrön, så nog har det kalasats en hel del.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar