söndag 2 december 2012

Skitvinter pt 1

Jaha, så kom den till sist då. Den där djävla SNÖN. Jag gillar inte snö. Tycker inte att det är det minsta stämningsfullt, bara jobbigt, och jag skulle jubla om snö som företeelse helt enkelt försvann från min tillvaro. Fem plusgrader och lite gråmulet: JA TACK! Ännu hellre förstås fem plusgrader och solsken, men man kan ju inte få allt. Och nä, jag tycker inte det blir "ljust och härligt". Det blir ju mörkt strax efter klockan tre lik förbannat om dagarna.

Sitter nu här efter att ha varit ute och skottat en vända. Det lär bli en vända till framåt kvällen eftersom flingor stora som dasslock fortsätter att singla ner, men framåt eftermiddagen ska det visst avta enligt SMHI.

Jag har ett litet fotoprojekt på Facebook som jag kallar Ett år i Körsbärsdalen. Det går ut på att jag tar ett foto från samma plats den 1 varje månad. Igår, 1 december, såg årets plats ut så här:

2012-12-01  
Och idag, den 2 december, såg det ut så här istället:

2012-12-02
Är inte det minsta imponerad av Herrens väderlek faktiskt. Däremot ger jag mina nya stövlar från Fotkultur i Malmö fem poäng av fem möjliga eftersom de är 1. supersköna att gå i och 2. snötäta. Var ute och promenerade och skottade snö i två timmar och var helt torrskodd hela tiden. Det var dagens höjdpunkt so far.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar