lördag 1 december 2012

Stockholm Horse Show

Den här helgen är det Stockholm Horse Show och jag är inte där. Har ALDRIG varit där. Oklart varför, för vartenda år när jag ser det på tv så tänker jag "åh vad det hade varit kul att åka dit". Okej, kanske inte lika mycket nu som för 10 år sen, men ändå. Det blir liksom aldrig av.

Undrar dock varför det inte visas NÅGONTING på tv från detta de här helgen. Jo, jag vet att det brukar sändas ett sammandrag runt trettonhelgen (om jag inte minns helt fel) där följande ALLTID ingår: shettisgaloppen (inklusive en extremt tradig intervju med käck programledare och någon menlös unge som får menlösa frågor i stil med "trodde du att du skulle vinna?" "näää...hihihi"), ett inslag som innehåller islandshästar och samt form av frihetsdressyr. Men varför sänds ingenting NU? Om det hade varit en fotbollsmatch så hade man knappast väntat en månad med att visa den, eller hur?

Fick höra i fikarummet i veckan: Det där med att den där Rolf-Göran Bengtsson fick Jerringpriset...det var ju tydligen bara för att Ridsportförbundet hade dragit igång en jättekampanj. Man bara...Mmm, till skillnad från Fotbollsförbundet, Fridrottsförbundet och alla andra idrottsförbund som naturligtvis inte gör NÅGONTING för att uppmärksamma att deras medlemmar är nominerade, ELLER? Det har förstås inte NÅGONTING att göra med att ridsport är en av Sveriges största idrotter, men ett OS-silver (2008) och ett EM-guld (2011) i en av grenarna i någon menlös tjejsport är förstås inte mycket att mycket att hänga i julgranen. Det är ju liksom ingenting jämfört med herrlandslaget i fotboll som är högaktuella med både silver och brons i VM (1958 respektive 1994). Så ska man inte glömma att de nyligen slog England i en vänskapsmatch i samband med invigningen av Friends Arena också. Det är helt andra grejer det. Det räcker att Zlatan visar sig på planen så mäter sportjournalisterna upp typsnittet i ordet BRAGD på löpsedlarna.

På tal om ingenting, eller om fotboll då, så ska jag passa på att ge en eloge till Jansson & Wester på P4 samt en lortig gödselkänga i röven till den som sätter ihop frågorna i DN:s nutidsorienteringstest. Båda ställde nämligen för ett tag sedan frågan om vem som vann "allsvenskan i fotboll" i år. Jansson och Wester svarade helt korrekt att det var Elfsborg och Tyresö, medan "rätt" svar enligt DN ska vara "Elfsborg" och då talar man på ett ganska ofint sätt om för sina läsare att fotboll är jämställt med herrfotboll och att damallsvenskan således inte är någonting att räkna med. Fy skäms DN och heder åt Jansson & Wester som inte ens gjorde en grej av det utan bara sa det rätt upp och ner. Så som det borde vara i den bästa av världar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar