måndag 24 december 2012

Fem fruktträd och två getter

Nu har vi haft julklappsutdelning här hemma. Min man fick två böcker, varav han redan hade läst den ena, och jag fick två filmer, varav jag redan hade sett den ena, så det blev ju rättvist. Hundarna fick varsitt illaluktande tuggben och var helnöjda.

Seglade nyss in på delicard.se för att lösa in min julgåva från jobbet, vilket kändes som en fortsättning på det inslagna temat "saker man redan har". Vill inte verka otacksam, men jag var faktiskt inte ett dugg sugen på vare sig vinglas, Margarethaskålar, mortel, kockkniv eller rökt hjortkött från Nya Zeeland, så jag valde att omvandla mitt presentkort till plantering av fem fruktträd i Kambodja istället. Tyckte det var lite anmärkningsvärt att man var tvungen att uppge hemadress och leveransdag för detta, hoppas att det inte innebär att det kommer ett gäng mango- och guavaträd hit och att jag själv måste ombesörja en tur- och returresa till Sydostasien samt plantering av dessa, för då spricker nog min julklappsbudget för många år framöver.

Klantade mig också när jag skulle köpa getter till fattiga i tredje världen och döpa dom efter mina föräldrar (sannolikhet att de hinner läsa detta innan de får denna glamourösa julgåva: låg). Då får man i alla fall ett klatschigt intyg med en bild av en get som håller en flott namnskylt med sitt namn på. Men fan vet hur jag bar mig åt, för när jag hade mixtrat klart med att fylla i och betala så hette den ena geten både mammas och pappas namn och den andra ingenting. Jaja. Det är ju tanken som räknas och för de som förhoppningsvis får nytta av getterna i slutändan lär det ju ha föga praktiskt betydelse om och vad de har för namn. 

Nyss gick min man ut för att "byta torkarblad på bilen". Det låter ju som en ursäkt för att kunna återvända i full tomteskrud, men så roliga är vi inte här idag. Snart ska vi äta icke julrelaterad mat och titta på någon film, om vi bara kan enas om vilken. Jag kör ju jämt med Navigators, och min man menar på att vi ska se Harry Potter, för vi har sett-om de fyra första nu i dagarna. Men jag tycker att det blir för mörkt och deppigt efter Flammande bägaren, sedan Voldemort kommer tillbaks, och min man tycker att en djävla pissfilm om privatiseringen av British Rail är ungefär på samma nivå. Så gissningsvis blir det någon annan film.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar