söndag 2 december 2012

Jansson, Wester och jag

Okej, jag är förmodligen sist ut i den moderna delen av världen med fenomenet "podcast", men någon ska ju vara det. Som en annan fossil så kör jag också med en hoper separata enheter, typ dator, kamera, gps-klocka, mp3-spelare, mobiltelefon, och jag VET att alla dom där funktionerna ryms i en enda smartphone, men så länge min gamla Nokia funkar som den ska så tänker jag inte byta bara för att. Sen får vi väl se, för det är inte som att jag inte ser fördelar med en smartphone. Men hittills är de inte så många att jag tycker att jag behöver en.
I alla fall så drar jag ju inte med mig en stor hög teknik varenda gång jag går utanför dörren. Mp3-spelaren brukar till exempel bara följa med när jag springer. Nu är jag ju dessvärre belagd med träningsförbud ett tag framöver, och eftersom all musik på mp3-spelaren associerar till den löpträning som jag inte längre kan utföra så var det ju det sista jag ville bli påmind om, så det var där podcast kom in i bilden, eftersom jag kände mig sugen på att lyssna på något mer än mina egna fotsteg under dagens taxpromenad.

Så jag gick i  det ymniga snöfallet idag och lyssnade på Jansson & Wester. Men det är ju lite farligt. Till exempel idag när jag hörde en av dom (jag vet inte vem som är vem, det är lite som med Björn och Benny i ABBA) bad den andre rimma på "bandyklubba" och svaret blev något i stil med "hördu din jävla subba, här ska du få en bandyklubba". HA HA HA, det var ju skitroligt. Nu var jag helt allena ute i skogen (hoppas jag), så det var ingen som bevittnade hur jag plötsligt och till synes helt utan anledning började frusta av skratt, men tänk om det händer när jag strosar omkring mitt inne i byn? Får nog ladda ner Sjörapporten eller något annat att växla över till i kritiska lägen, annars kanske någon kommer och syr in mig på någon psykiatriska klinik fortare än man hinner säga "lokalradio". Eller så får jag skaffa mig såna där stora bamsiga hörlurar så att alla fattar att jag lyssnar på något. Det ska ju för övrigt vara årets julklapp, men jag ska ju få en sopborste istället.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar