söndag 18 mars 2012

Söndag, ingen ångest

I morse vaknade jag pigg som en lärka i arla morgonstund. Studsade upp, gjorde frukost, åt frukost, läste DN, löste korsord, slängde i en maskin tvätt, satte bröddeg och diggiloo-diggilej-studsade sedan ut i naturen med mina nya My Little Pony-färgade skor. Kom på när jag var halvvägs till Vittskövle sågverk att jag visst glömt mina BUNGY-PUMPS-stavar hemma. Så kan det gå. Travade på i rask takt genom skogen och stötte då och då ihop med ett tjugotal dovhjortar som inte fattade hur de skulle förhålla sig till stigen för att undvika människa och hund, utan de brakade bara planlöst fram genom skog och mark cirka femtio meter och stannade där tills vi kom ikapp igen. Denna hunds jaktinstinkt var det inget större fel på, skulle jag vilja påstå, han var minst sagt toppad. Dovhjortarnas överlevnadsstrategi kändes mer tveksam, men det är ju inte mitt problem.

Kom hem, bakade bröden, satte bulldeg på jäsning. Frestade hit The Wendels på fika lagom tills kanelbullarna var färdiga. Fikade, tittade på Lady och Lufsen och spelade spel med Adrian medan Oliver sov/åt sig genom hela besöket. Fick skit för att jag råkade säga till Adrian att vi skulle lägga ut alla dominobrickorna mellan oss för att "skaffa oss en överblick", tydligen får man inte tala så till en treåring i nådens år 2012.

Sedan bytte vi film till Djungelboken (på VHS), det räcker med att den står på i bakgrunden för att Den Stora Tröttheten ska välla in. Kan det vara alla julaftnar när man legat mätt och trött på soffan och lyssnat på Var nöjd med allt som livet ger och allting som du kring dej ser, glöm bort bekymmer sorger och besvääääääär som gör att man känner sig närmast färdig för långvården efter tio minuter? Detta är något av ett mysterium.

The Wendels återvände till Riverhouse och jag röjde upp lite och satte igång med söndagssteken. Min man tog sin tillflykt till källaren för att skrapa färg till fönster som ska sitta på/i växthuset inom kort. Egentligen hade jag tänkt plantera tomatfrön, men det får nog bli imorgon för nu är det snart dags att göra sås. Älskar att göra söndagsstek-sås och det finns inget godare. Dessutom hittade jag en påse brysselkål i frysen, och därmed kommer måltiden att vara FULLÄNDAD.

Over & out för stunden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar