tisdag 13 mars 2012

Hair!

Jamen ni har väl inte missat att det var en tjej som råkade bli så glad när vem-det-nu-var-som-vann-melodifestivalen vann melodifestivalen i lördags så att hon sträckte upp armarna i luften och då uppdagades det att hon hade hår under armarna. Vilken chock, det hade man ju aldrig kunnat tro att sådant existerade PÅ TV OCH I DIREKTSÄNDNING OCH ALLT. Ja, och sen var det någon, förmodligen född på 90-talet (gissar jag), som tog en skärmdump av denna snudd på biologiska sensation och la ut på Facebook, varpå hundratusen andra (också 90-talister gissar jag) uttryckte sin förvåning och äckel över detta tilltag. Att hon inte rakat bort håret under armarna alltså, inte att lägga ut bilder av en okänd kvinnas armhålor på Facebook, vilket kanske borde vara mer naturligt att uppröras över. Snabbt som ögat delades sociala medie-Sverige upp i två läger, för eller emot hår, och man kan ju liksom inte låta bli att förundras över hur folk engagerar sig. Hur kan något så oskyldigt som kroppsbehårings vara eller icke vara bli en så oerhört kontroversiell fråga, kan man ju undra. Det är liksom inte så att man bara kan få tycka att jamen folk, oavsett kön, kan väl få göra som de har lust och så är det bra med det. Nej, men då är väl den som har lust att vara hårig jätteäcklig, och den som inte känner för att vara hårig hjärntvättad av ett onaturligt samhällsklimat som förespråkar att människor ska se ut som Barbiedockor. 

Det är lite som att välja mellan pest och kolera här. Allvarligt. Här borde den gamla devisen "sköt dig själv och skit i andra" åter komma till heders, kan jag ju tycka.

1 kommentar:

  1. Nä, det är fanimig sanslöst. Folkmord, djurplågeri, svält - vad är det? Men lite hår under armarna....då blir vi UPRRÖRDA TILL FÖRBANNELSE! Världen är en sjuk plats.

    SvaraRadera