söndag 4 mars 2012

Jag = miljösvin

Ok, jag erkänner. Jag har varit dum mot miljön idag. Det är nämligen så, att någon gång innan jul fick jag en t-shirt av Stefan. Han hade i sin tur fått den gratis från transportföretaget DHL, men eftersom den var  knallgul och i storlek medium så var Stefan uppenbarligen inte sugen på att se ut som en korsning mellan Sporty Spice och Barbazoo. Jag hyser dock inga såna betänkligheter, utan tycker mest att gratis är gott.

Problemet var bara den Barbazoo-gula kulören. Man såg direkt på den att den skulle fälla i tvätten. Jag gillar inte kläder som fäller i tvätten. Eftersom jag köper 90 % av mina kläder på second hand så är det ett litet bekymmer, och eftersom de återstående 10 % till 99 % är svarta eller mörka kläder så kan man säga att jag har jobbat mig runt problemet utan att anstränga mig särskilt mycket. Jag tvättar nämligen bara i kategorierna "mörkt" eller "ljust". I "ljust" ryms vitt, ljusgrått och beige, allt annat är "mörkt". Min man är mer sån att han kan tvätta till exempel bara röda kläder. Men då tar det ju hundra år innan man får ihop till en full maskin och jag har kanske inte lust att vänta ett helt sekel innan jag kan använda min röda  favorit-fleecejacka nästa gång. Dessutom är det slösaktigt att inte tvätta fulla maskiner, och inte ens Pol Pot hade väl BARA röda kläder i sin garderob?

Men hur som helst. Min plan var att tvätta den kanariegula gratis-t-shirten ihop med "mörkt" för att den skulle kunna fälla av sig utan att det gjorde något. Problemet med kategorin "mörk" är dock att den bland annat innehåller till exempel blått. Och alla vet ju att blått och gult blir grönt. Det är inte önskvärt. Eller rött. Rött plus gult blir orange. Det vill man kanske inte heller. Så därför har den där djävla Barbazootröjan blivit hängande på kanten av tvättkorgen i EVIGHETER i väntan på att rätt fördelning av kläder i kategorin "mörk" ska dyka upp. Vilket aldrig verkar ske.

Idag har jag tvättat. Blängde surt på Barbazootröjan, som diskvalificerat sig själv från tvätt än en gång eftersom jag hade en blå tröja i kategorin "mörkt" som jag ville skulle förbli samma kulör även efter tvätt. Insåg att så här kommer jag att få hålla på till döddagar om inget drastiskt görs. SÅ NU TVÄTTAR JAG BARBAZOOTRÖJAN HELT ENSAM I TVÄTTMASKINEN. Mår lite dåligt i mitt miljösamvete nu, men å andra sidan så köper vi ju vår el från våra andelar i ett vindkraftverk (miljövänligt) och inte från några polska kolkraftverk, så det kanske inte var så djävla farligt när allt kom omkring. Men ändå. Det kändes inte bra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar