fredag 30 mars 2012

Friday I'm in love

Idag läste jag något reportage i Ica-kuriren om hur man ska bli mer miljö- och klimatsmart. Bland annat stod det att man skulle börja åka mer kollektivtrafik, jodå det låter väl rimligt. Om inte ett av huvudargumenten var typ att "sitta i bilkö varenda dag ger ingen livskvalitet". Jag blir asirriterad när man som journalist bara utgår från sig själv och gör det till en slags allmängiltighet, alla bor faktiskt inte i storstäder. Likadant läste jag för ett tag sedan ett sådant där klämkäckt råd om att ifall man inte hade tid att träna så kunde man minsann "åtminstone gå ut och promenera på lunchen, det fanns inga ursäkter för att inte göra det". Jo, till exempel att alla är inte tjänstemän med flexibla arbetstider och en timmas lunch. På mitt förra jobb hade man trettio minuters lunch, och det ringde en klocka exakt klockan 12.00 och först då fick man börja gå mot matsalen. Sedan tog det kanske 20 minuter att stå i kö till mikron och äta sin mat plus 5 minuter att dricka en kopp kaffe. Klockan 12.28 ringde en ny klocka för att påminna de lata och maskande arbetarna om att man förväntades stå på sin plats och vara redo att börja arbeta igen om ytterligare 2 minuter. Djävligt troligt att man skulle ha tid med någon lunchpromenad då.

Hur som helst. Idag var jag tvungen att jobba över och när jag körde hem strax efter fyra som en vanlig dödlig så hamnade jag faktiskt i en bilkö! Fast den varade bara från 50-skyltarna till första trafikljuset på Långebro, en sträcka på cirka 50 meter, och kön löstes snabbt upp i samband med att ljuset slog om till grönt. Men jag kände hur livskvalitén sjönk i säkert en minut.

Kom hem och var slut som människa. Hela veckan har varit asstressig och då behöver man verkligen inte två timmars förlängning av arbetsveckan på fredag eftermiddag. Jag deklarerade att jag inte tänkte göra ett smack mer än att sitta i soffan och kanske läsa en bok eller blogga lite. Det känns som en lagom nivå.
Tände en brasa för att skapa mysfaktor och för att det kändes lite kallt. Fan vet vad det var för mysko vedträ som gick upp i rök, men det sprakade som värsta tomteblosset. Gjorde misstaget att öppna kaminluckan för att titta (exakt vad jag förväntade mig att få se är lite oklart) och då vällde det in en rejäl rökpuff i rummet. Fick öppna fönstret på vid gavel och vädra, vilket kändes aningens kontraproduktivt, men man vill ju inte att ens lata fredagskväll ska störas av brandvarnartjut. 

Så nu sitter jag här och riktigt proffs-latar mig. Kudde på ena sidan, tax på den andra. Game of Thrones på svt play senare ikväll. Fast jag vet inte, det är väldigt mycket krig och sånt. Eller det är ju inte ens det, bara en massa förberedelser. Mycket snack och lite krig liksom. Nu får det väl ändå se till att hända någonting snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar