fredag 30 mars 2012

Blodsockerblues

Här sitter jag och har varit hungrig i evigheter, men väntat tåligt och tappert på att min man skulle masa sig upp ur källaren, där han stått och målat fönster som ska sitta i växthuset, för att han skulle kunna ringa till pizzerian och beställa. HATAR att ringa till pizzerior och beställa, hatar att ringa ganska mycket överhuvudtaget om det inte är till folk jag känner, men pizzerior är värst. Det blir alltid fel, jag förstår inte vad dom säger, dom förstår inte vad jag menar, osv. Det löjliga är att jag inte alls har några kommunikationsproblem med dom på pizzerian när vi möts på gatan som de hundpromenerande grannar som vi också är. Men ringa, nej. Nu får jag istället skylla mig själv eftersom dom, när min man till slut kom upp ur källaren och ringde, bara: Det tar en halvtimme! pga att alla andra djävlar i hela Ankeborg råkar vara lika lata som vi ikväll. Så nu får jag sitta här och lida som straff för att jag inte var förutseende och klok nog att ringa själv för en halvtimma sen*.

Min fördrev väntetiden med att gå upp på ovanvåningen och spela banjo. För er som inte känner till det är en banjo volymmässigt inte alls bara som en rund akustisk gitarr utan ett beläte som för en djävla massa mer väsen än vad man tror. En banjo lämpar sig verkligen inte för inomhusbruk, den är förmodligen uppfunnen för att svettiga amerikanska bönder ska kunna sitta och spela bluegrass-skalor utan att behöva lätta röven från sin porch och ändå höras över hela Kentucky.  Tror jag. Röt precis åt ena hunden, som gnälligt påpekade att klockan var över åtta**, att vara tyst, och låtsades samtidigt för mig själv att det var adresserat till banjon och dess ägare. MOGET.


* För att skapa lite balans i det här så vill jag påpeka att jag lagar i princip 100 % av övriga måltider som intas i det här hemmet, så det här med att ringa och beställa pizza någon gång i månaden kan knappast ses som BETUNGANDE. Enligt mig.
** Den hunden kan klockan, alternativt är slav under sina vanor: när klockan är omkring 20.00 börjar han gnälla och pipa och stirra uppfordrande på en så att man ska lyfta på röven och öppna ytterdörren. Har ingen betydelse om man har varit ute fram till kl 19.30 eller ej. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar