onsdag 25 juni 2008

Sic transit gloria mundi

På tal om feng shui och mandarinänder och så vidare så kom jag på att jag kanske borde ligga lite lågt innan jag hånar folk för deras lyckobringande prydnadssaker, men sent ska syndaren vakna. Jag har nämligen Jesus i badrumsskåpet. Inte Frälsaren i egen hög person förstås, men i form av en docka. Han ser rätt fryntlig ut och håller som sig bör ett litet lamm i ett par oproportionerliga dasslock till nävar. På ryggen bär han en ryggsäck, en eftergift till det moderna samhället får man väl förmoda, som innehåller en liten fiffig bilderbok med ett sammandrag av Herrens liv och gärningar på jorden. 

Jag kan lätt föreställa mig avgrundsbesvikelsen hos det barn som önskat sig Star Warsfigurer och istället får tygdockan Jesus, den gode herden i julklapp av sina kristna tråksläktingar.
 
Jag personligen tycker däremot att det är otroligt uppfriskande att börja dagen med att stå öga mot öga med en riktig mjukisversion av Frälsaren. Jag kallar honom WC-Jesus och varje morgon blickar Han fromt ner på mig när jag borstar tänderna medan jag funderar på om detta är ett brott mot första budet eller möjligen FN:s konvention om mänskliga rättigheter. Att ha Jesus i badrumsskåpet alltså, jag vet att tandborstning inte är det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar