söndag 8 juni 2008

Jag undrar var jag är nånstans och hur jag kommit hit

Jag äger en vackert röd tröja från Philosophy Football med Bill Shankly*-citatet The socialism I believe in is everyone working for each other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, the way I see life. Det är lite vackert och någonting för Svennis och grabbarna att ta efter, tycker jag. Lite medvetenhet istället för otrohet och sexskandaler och miljonpundstransaktioner.

Eftersom tröjan nästan är stor nog att härbärgera hela det engelska landslaget så använder jag den uteslutande att slafsa omkring i på kvällarna efter att jag duschat men innan jag ska lägga mig. Det socialistiska budskapet återfinns på framsidan, på baksidan är en jättestor fyra och namnet Shankly överst, sådär som det är på en fotbollströja.

Nyss satt jag ute på balkongen och läste. Iklädd min röda Philosophy Football-tröja. Sedan fick jag för mig att grannarna kanske trodde att jag var en sån som tar EM så allvarligt att jag går omkring fotbollsklädd för att liksom komma i stämningVad pinsamt det hade varit. Jag menar, England är ju inte ens med för det första. Och för det andra så tycker jag det är väl någorlunda okej när barn går omkring i gula tröjor med Zlatan Ibrahimovic på ryggen. Alltså, att de har namnet tryckt på tröjans rygg, inte att de går och bär omkring på Zlatan i egen hög person. Det känns däremot inte okej att vuxna gör det, har en sån tröja alltså, det är bara ett litet snäpp ifrån att ha t-shirts med Beer built this body-tryck. Och det finner jag högst motbjudande.

Jag hoppas att någon av grannarna läser det här. Jag är inte sån!  Jag har en Philosophy Footballtröja med ett budskap. Bara så ni vet.

Instick: Jag såg på Philosophy Footballs hemsida att Shanklytröjan kostar £28.99, vilket motsvarar ungefär 350 svenska kronor i nuvarande valutakurs. Jag vill nu gärna berätta att jag köpte min tröja, helt oanvänd, på Myrorna för 45 riksdaler. Det är vad jag skulle vilja kalla socialism. Man tar från de rika och ger till de fattiga. Eller hur det nu hänger ihop.

 

* Bill Shankly var Liverpools tränare på 60- och 70-talet. Om någon mot förmodan inte kände till det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar