onsdag 25 juni 2008

Och vad är det för fel på svenska gräsänder kan man fråga sig

Jag kan skitlite om feng shui. Egentligen grundar sig hela min så kallade kunskap om feng shui på ett uttalande från min svägerska, som handlade om att man ska göra sig av med saker man inte använder. Och så har jag själv fått för mig att det i kombination med lite harmoni med själen och världalltet och hela skiten blir feng shui, hur svårt kan det vara liksom?

Fast jag har nog missförstått alltihop, för tydligen handlar det mer om heminredning än att göra sig av med skräp. Idag råkade jag läsa om vad man ska undvika i hemmet enligt feng shui. 

1. Undvik starka färger i sovrum. Räknas typ smaragdgrönt som "starkt"? I så fall har jag gjort mitt första feng shui-misstag. Och fler blir det.
2. Undvik utskjutande hyllplan och hörn, de ska inte vara riktade mot platser där du vistas länge som sängen och arbetsplatsen. Jag förstod inte riktigt den här meningen. Men hela mitt sovrum är fyllt av hyllor, så det är säkert också fel på något sätt.
3. Undvik att spara sånt som du förknippar med dåliga minnen och presenter bara för att du fått dem Mitt första och enda rätt. Jag slänger i princip allt som inte är fastspikat och går som barn i huset på soptippen.
4. Undvik att ställa skrivbordet vänt in mot väggen, vänd det istället så du får uppsikt över rummet. Finns inte en chans. Mitt sovrum (där man inte ska ha skrivbord enligt punkt 5) är så litet och smalt att det inte går att gå runt skrivbordet. Där står nämligen hyllor, förbjudet enligt punkt 2. Mitt sovrum är så litet att det inte ens rymmer en dubbelsäng. Eller det hade kanske gjort det om jag inte hade haft så förbannat mycket hyllor i och för sig.
5. Undvik att ha saker du förknippar med jobbet i sovrummet, där ska du bara slappna av och sova. Ha ha ha, jamen eller hur? Inte en chans, se punkt 4.
6. Undvik att sova mellan ett fönster och en dörr, då hamnar du i ett energidrag som kan störa sömnen. Enda platsen i min lägenhet där man skulle kunna placera en säng så att den inte hamnar mellan ett fönster och en dörr är typ i hallen. Jag vet inte hur dom som inreder enligt feng shui tänker här.Men de har säkert arkitektritade villor med takfönster istället för standardproducerade bostäder med vanliga fönster som vi vanliga dödliga får dras med.

Sedan läste jag att om man ville uppnå äktenskaplig romantik och lycka i kärlek och tur i största allmänhet så skulle man skaffa sig ett par mandarinänder och placera i sovrummets sydvästra hörn. Alltså inte riktiga änder får jag väl kanske tillägga då, men ändå. Och vips dök det upp påbud att skaffa speglar och drakar och trebenta grodor och sköldpaddor som skulle symbolisera både det ena och det andra. Jag som trodde att feng shui handlade om att man inte skulle hänga fast vid sina jordiska ägodelar utan liksom bli harmonisk i det ickematerialla. Eller något sånt. Och så måste man först besudla sitt hem med en massa prydnadssaker för att känna frid i själen. Anar jag en affärsidé här, eller är det bara jag som har missförstått hela skiten?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar