lördag 7 juni 2008

Losing more than you have ever had

Idag hade jag det tvivelaktiga nöjet att besöka apoteket. Tillsammans med resten av kommunen, skulle jag vilja påstå. Jag hade uvi-symtom från helvetet och ville bara ha mitt penicillin och gå hem och dö en smula, men tvingades vänta en halv jävla dag i misär.

Jag fattar inte det där. När jag ska hämta ut medicin tar det max två minuter från att jag lämnat in receptet tills jag står i kassan och ska betala. Andra människor tar fan flera timmar på sig. Vad gör de? Drar hela sitt livs historia och frågar om allt mellan himmel och jord som inte hör dit? Fattar de inte att det finns rådgivning för detta ändamål, och att det är dit de ska vända sig istället för att stå och svamla om huruvida de vill äta kosttillskott eller ej. (Ja, just du, tjocka tant i blommig klänning som satt och degade framför kassa 2 i nästan 35 minuter, känn dig synnerligen utpekad.) Någon borde styra upp alla slashasar som förhalar dyrbar farmaceut-tid på apoteket. Jag röstar på Michael Douglas i Falling Down.

Det är 28 grader i skuggan och jag har feberfrossa. Det finns nästan inte ord som beskriver hur synd det är om en människa just då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar