fredag 13 juni 2008

Sen jag börjat ta min medicin gråter jag inte nåt mera

Pär Ström, denna ständiga källa till irritation som man liksom får insupa i mindre doser för att inte spränga blodtrycksmätaren, skriver att kvinnor tjänar på att gifta sig. Trots att en undersökning visar att män som bildar familj i snitt ökar sin inkomst med nästan 15 % medan kvinnorna tappar omkring 8 % i lön. 

Eftersom män tjänar mer än kvinnor är mammor mer lediga än pappor. Eftersom män är mindre lediga än kvinnor satsar arbetsgivarna mer på dem. Och eftersom arbetsgivarna satsar mer på män tjänar de mer, lyder slutsatsen i denna undersökning.

Men Pär Ström lyckas ändå få det till att kvinnor tjänar på att gifta sig. Eftersom familjen är en "ekonomisk enhet". Och för övrigt så tjänar ju män mer än kvinnor, så 8 procents minskning på kvinnors fickpengar är ju försumbart jämfört med 15 procents ökning på en fet manslön. Som givetvis kommer kvinnorna tillgodo. För de är ju inte alls några förlorare. I alla fall inte i Pär Ströms värld. Där han förmodligen längtar tillbaks till den tid när kvinnor som gifte sig blev omyndiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar