fredag 1 mars 2024

Till stallet istället, v 9 2024, pt 2

Igår var det äntligen dressyrtorsdag. Vi var bara tre stycken, lyxigt men såklart fattar ju jag också att det inte är direkt ekonomiskt försvarbart i längden (vi är fyra i vanliga fall). Vi får väl se hur länge det varar. Det är kämpigt, allt. Många har ju rent generellt dålig ekonomi, det är klart att har man då en dyr hobby så är det väl det första man drar in på, vilket i sin tur innebär att klubben får sämre intäkter och så blir det en ond cirkel.
Jaja, skitsamma, nu var det ju Köttbullstorsdagen jag skulle skriva om. Vi skulle rida en övning som var lite som markarbete, fast med fokus på att öka och minska steglängden mellan bommar som låg utlagda på vissa avstånd. Det gick rätt bra i trav, då fick vi till både ökning och lite samling trots att Köttbullen ju  har ett rätt så begränsat register och verkligen inte är någon gångartsponny, men det blev ju i alla fall en skillnad. Sen skulle vi göra samma sak i galopp och det var ju klart lurigare. Köttbullen och markbommar, då kan vad som helst hända. Antingen satsar hon och hoppar den som ett hinder, eller så tycker hon att hon inte kommer rätt och då bryter hon av. Nu låg de här bommarna på båge och då kunde hon dessutom slänga in variablen "korsgalopp" då och då. Det var liksom inte riktigt tal om att öka och minska steglängden här, utan mer att bara kunna rida och hålla galoppen. Gick bra i vänster varv, höger varv: not so much. Skulle komma en sista gång och galopperade lugnt och fint längs med ena långsidan i ridhuset och då kände jag något hända bakom mig, märkte att Köttbullen liksom höjde sig och jag tänkte att nu djävlar så har vi liksom hamnat på en ny nivå i galoppen, men nehe, då var det en häst som bestämt sig för att göra sig av med sin ryttare och kom springandes lös och tokbockade och det märkte Köttbullen även om det skedde bakom hennes rygg. Dock var både hon och den andra hästen (a k a Trotjänarinnan) coola i situationen och drogs inte med i något allmänt ståhej. Tror Tvåan, som var den som var boven i dramat, inte riktigt trivs med livet som ridskolehäst, för det är verkligen inte första gången detta händer. Antingen det, eller så har hon ont någonstans, för det här var liksom inga bus-bocksprång utan mer "nu ska du AV". Har aldrig ridit Tvåan, men när hon och Ettan kom så var det Ettan som var den som kändes lite stökig och stirrig medan Tvåan var lugn och fin och väldigt trevlig enligt de flesta (har aldrig ridit henne och hoppas nu vid Gud att jag slipper), men nu är situationen tydligen den omvända (var ju inte överbegeistrad sist jag red Ettan, men det var över ett år sen så det kan ju ha hänt grejer sen dess). 
Hon som ramlade av slog sig inte, men lektionen var nästan slut ändå så det blev inget nytt försök i höger varv för mig, men det var kanske lika bra, hehe.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar