måndag 25 mars 2024

Just carry yourself back to me unspoiled

Jaha, där försvann ännu en helg på ungefär samma tidsrymd som en grisblinkning. I fredags slutade jag tidigt och åkte på massage. Gud vad skönt det var. Åkte sedan och handlade, körde hem, släpade mig ut på en promenad fast egentligen hade det nog varit bättre om jag bara legat och drönat på soffan för det var fan vad det tog emot. Kom äntligen hem, hade gjort det enkelt och köpt Picadelisallad till middag så vi åt och kollade på Killing Eve, men någonstans där i mitten av fjärde avsnittet så kände vi båda att näe, nu skiter vi i det här, det händer ju ingenting, det är ju bara transportsträckor. Så vi slog över till Love is blind Japan istället. Sen började vi kolla på Love is blind USA men där kände jag att det var då som Den Stora  Fredagströttheten rullade in, så jag gick och lade mig. Klockan var då...20.30? Sov som en gris till 7.30 dagen därpå så det var nog välbehövligt. 

Studsade upp och ut på promenad, kom hem och tränade pilates, städade hönshuset, åt överbliven Picadelisallad till lunch och låg sedan och läste ett par timmar innan det var dags att masa sig upp och iväg till spårskogen för att lägga spår till söndagens träning. Åkte sedan hem, fixade middag och så började vi som kanske de sista människorna i världen och tjugo år efter alla andra att kolla på Six Feet Under. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om den serien än, får väl ge den några avsnitt.

Gick och lade mig tidigt för jag hade ställt klockan på 05.30. Upp, åt frukost, gick ut med hundarna, kom hem, packade matsäck och klädde mig för en heldag i spårskogen där väderprognosen sa regn och fyra plusgrader. Ska det aldrig bli vår? Tog till och med på Laban ett täcke så att han inte skulle frysa, en dag i spårskogen innebär ju för hunden minst 90 % väntan i bilen. Trots vädret var det en trevlig dag. Laban spårade som en liten klocka och blev till och med av sina uppfödare (som håller i träningen) jämförd med sin mormor och hon var one of a kind, så det var inget dåligt beröm. 
Åkte hem, skalade av blöta kläder och hängde på tork, satte bröddeg på jäsning och kokade ägg att ha till veckan som kom för nu har hönsen äntligen börjat värpa så pass att vi kan börja äta ägg på daglig basis igen. Vi har inte varit helt utan ägg de senaste veckorna, men det har bara kommit något enstaka då och då främst från hönorna Änglamarken och Himlajorden, de två som hönan Ulrika ruvade fram ur Coops ekologiska ägg, medan övriga gänget har vilat sig i form. Sen var det dags att bege sig till stallet för styrelsemöte. Hem igen, min man hade fixat middag och så åt vi och kollade på sista avsnittet av Love is blind Japan. Blev upprörd över Shuntaro som "kommit fram till" att han inte kunde gifta sig med Aya men som sedan verkade bli lite kränkt över att hon inte bröt ihop och bönade och bad. Sen blev det lip över Ryotoro och Motomi, för dom är ju så himla gulliga. Fällde även en liten tår över Wataru och Midori, för där kändes det som att Midori kanske eventuellt skulle kunna säga nej, men så gjorde hon inte det och man såg på Wataru att han blev så himla glad och lättad. 

Ja, det var väl helgen det. Nu är det kort vecka, skönt. Idag ska jag besöka en fotspecialist som jag har blivit rekommenderad av min fysioterapeut så får vi se vad det kan ge. Sen ridning ikväll, tror det står markarbete på schemat. Det ska nog gå att fylla den här dagen också, hehe. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar