tisdag 7 november 2023

Till stallet istället, v 45 2023, pt 1

Åkte till stallet med en känsla av att jag inte alls skulle få rida Knubbis utan istället Trotjänarinnan som det var tänkt förrförra veckan (förra veckan var det ju teori) och den känslan stämde. Trotjänarinnan är S-T-O-R. Och sur i boxen, hon lägger öronen bakåt och biter i boxväggen och ser ut som att hon mest av allt har lust att döda hela världen när man kommer med sin lilla borste och hovkrats, men det är 99,9 % attityd som man bara kan strunta i. Men stor alltså. Känns ju lite förnedrande att inte riktigt nå upp att borsta på ryggen och endast med möda kunna sadla själv. 
Igår stod det markarbete på schemat. Men ni menar inte att det är hoppning IGEN nästa vecka? sa jag för jag tyckte det var precis nyss, men det menade de i Bästa Måndagsgruppen™ som hade mer koll än jag att så var det eftersom vi fick skjuta fram förra hopptillfället en vecka så det var väl därför som det kändes som att det var alldeles nyss vi hoppade. Eller vi och vi, jag var ju inte med, men ni fattar. 

Gårdagens övning var en evighetsövning med bommar i trav på böjt spår i en hörnpassering, sedan vända snett igenom över en annan bomserie på kort diagonal, sedan genom två koner och göra en ny hörnpassering (även om det inte var i ett hörn), trava över nästa bomserie på motstående korta diagonal och sedan över en ny serie på böjt spår i nästa hörnpassering och sådär rullade det på, först i ena varvet och sedan i andra, och efter ett tag ändrade vi så att vi istället skulle komma i galopp på de korta diagonalerna och bryta av till trav och fatta ny galopp vid konerna. 

Trotjänarinnan är ju som sagt stor. Och lång. Och lite seg. Hon kan sina saker, men som gammal i gamet på ridskolan så ger hon såklart inte bort något gratis. Tycker dock att hon började mjukna och gå i form ganska tidigt (annars är det klassiska att formen börjar komma när det är typ fem minuter kvar på lektionen), så det kändes bra. Hade hellre fortsatt att jobba henne med lösgörande övningar än att trava över bommar, men det är ju inte jag som bestämmer sånt. Bomövningarna i trav gick bra, men i galoppen blev hon HET. Hehe. Det gick rätt bra ändå, men känns lite sådär när man sitter som en liten ärta och försöker bromsa en Finlandsfärja. Idag har jag träningsvärk i röven, eller gluteus maximus för att vara lite mer korrekt, tydligen har jag ridit mycket med sätet. Upptäckte också att jag liksom föll fram med överlivet på ett sätt som jag inte brukar, när jag fick kommentaren "bak med axlarna" och jag sträckte upp mig så kändes det som att det var flera DECIMETER det handlade om. Ridlärare A sa att det är precis vad Trotjänarinnan vill för då kan hon gå där med vikten på framdelen och slippa jobba, och det är hon väl inte ensam om att göra men ridlärare A trodde också det berodde på att jag inte var van att rida så stora hästar "men det ska vi ändra på". Buhu. Trodde att jag kanske skulle få rida mer ponny nu när det inte finns så många stora hästar, men tydligen inte. Tur jag har mina Köttbullstorsdagar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar