onsdag 6 mars 2024

Den sista utgrävningen

Har läst Den sista utgrävningen av Elly Griffiths och det ska du såklart också göra när du först har läst de tidigare 14 delarna i serien om rättsarkeolog Ruth Galloway. Detta är handlingen:

Under renoveringen av ett kafé hittas kvarlevorna efter en ung student inmurade i väggen. Man ringer genast in Dr. Ruth Galloway och benen visar sig tillhöra Emily Pickering, en ung arkeologistudent som försvann för nästan tjugo år sedan. Misstankarna riktas snart mot Ruths vän Cathbad.
Men det finns ett problem.
Cathbad är försvunnen.
Ruth och Nelson måste nu hitta Cathbad för att kunna frikänna honom. Kommer de att hinna avslöja sanningen i tid för att rädda sin vän?


Jag har älskat alla de andra böckerna och jag älskade SÅKLART den här också. Älskar exakt ALLT med Ruth, Nelson och alla de andra i kretsen kring dom. Älskar även Cathbad (trots att jag i verkliga livet gissningsvis hade tyckt att han var världens flumpelle) så mycket att jag nästan var tvungen att fusktitta längre fram i boken för att få veta vad som hänt. Är det sånt här som kallas för "cosy crime"? Känns lite tomt och deppigt nu när den här serien är avslutad (kan man hoppas på att Elly Griffiths nu sätter lite fart och får ur sig några nya böcker om Harbinder Kaur istället?), men jag har köpt på mig dom i pocket efterhand och ska snart börja läsa-om allihop. Ser mycket fram mot det. Den här boken får (såklart) fem flintstenar av fem möjliga, schas iväg till bibblan med er allihop. 

2 kommentarer:

  1. För sent! Har redan läst, trots att jag egentligen hade velat spara lite på den. Håller med om att det känns tomt. Har verkligen gillat alla böckerna (utom Irrbloss).

    SvaraRadera
    Svar
    1. När jag läste att det här var sista boken så tänkte jag "åh nej, nu kommer någon av dom att dö", för det är ju ganska definitivt. Men nu känns det ju som att det ändå KAN finnas en öppning för en uppföljare någon gång? Nelson kommer aldrig att sluta vara polis och Ruth kommer att fortsätta snubbla över gamla skelett vart hon än sig i världen vänder. Man kan ju få drömma.

      Radera