måndag 18 mars 2024

There won't be a mention in the news of the world

I fredags var det heldagsutbildning med HLR, första hjälpen och brand. Min grupp hade brand på förmiddagen och HLR och första hjälpen på eftermiddagen. Visade sig vara sämsta gruppen, för brandkillen var rapp och rätt rolig och hann med det han skulle på två och en halv timme istället för tre, medan HLR-förstahjälpengubben var alldeles ofattbart s-ä-v-l-i-g och drog ut på sitt i tre och en halv timme istället för tre. Ej kul en fredag eftermiddag och ej kul när man, till skillnad från alla andra, ändå varit på jobbet sedan 05.00 för bara för att det läggs in obligatoriska utbildningar betyder det ju inte att mina arbetsuppgifter försvinner, buhu, bähä, synd om mig. 
Aja, jag överlevde. Åkte hem, min man hade dragit till Köpenhamn i arla morgonstund så endast hundarna väntade på mig. Var trött, men tvingade mig själv att promenera 7 kilometer. Kom hem, tände en brasa, damp ner i soffan och kollade på Tillsammans 99 på Netflix. Den var väl ärligt talat sådär? Minns när original-Tillsammans kom och flera i bekantskapskretsen vittnade om att guuuud vad man blev nostalgisk och igenkänningsfaktorn var skyhög, osv osv. Kan relatera exakt noll procent till den filmen, där jag växte upp (långt ute på landsbygden) fanns det inga kollektiv och alla som inte röstade på Centerpartiet var...ja,  man kan väl bara spekulera i vad de skulle ha varit, för de fanns inte. Alla kvinnor var hemmafruar och när de träffades drack de kaffe, rökte och skvallrade om vad som hänt på bygden och Grupp 8 var ungefär lika avlägsen som månen. Därmed inte sagt att jag inte gillade filmen Tillsammans, för det gjorde jag även om jag tyckte att karaktärerna var lite väl överdrivna. Gillade tanken på en uppföljare, men...tja? Nja? Tycker det var väldigt lågt tempo, väldigt lite handling och rätt så tunt manus överlag. 

På lördagen gick jag en långpromenad, 13,5 km, och hade vårkänslor trots att det regnade, men det var i alla fall 10 grader varmt så mössan och halsduken fick stanna hemma. Kom hem, städade hönshuset, tränade pilates. Veckan som gick har ju varit full med allt möjligt annat så tycker inte det har blivit någon ordning med vare sig mat eller träning, men det får väl vara så ibland. Åt lunch, låg sedan i soffan och läste tills min man kom hem och klagade på att hans fötter hade dött för han hade nämligen promenerat Köpenhamn runt i alldeles nya skor. Ej vidare smart. 
Igår vaknade jag tidigt pga att min man hade somnat och snarkade som ett helt sågverk när jag gick och lade mig, så jag tog min tillflykt till Flickrummet™ och där finns inga persienner och nuförtiden blir det tydligen ljust redan vis sexsnåret? Gick upp (efter att ha legat och försökt somna om ett bra tag tag), avverkade min vanliga söndagsmil, tränade benpass med vikter och åkte sedan till stallet för att ha ett möte med delar av styrelsen. Där gick några timmar för vi var inte så värst strukturerade, men skyllde på att "man behöver få sitta och prata lite fritt ibland", och det stämmer ju. Rätt så trevligt var det i alla fall. Kom sedan hem och laddade ner en app som hette FREJA + som var ett måste för att kunna logga in till Idrott Online, som är det system där medlemsregistret finns. Det var ju fan ingen lek att registrera sig där. Först skulle man ta ett foto av sig själv, sen skulle man scanna in fotosidan på sitt pass eller sitt nationella ID-kort, sedan skulle man lägga telefonen ovanför passet så att den skulle läsa av något, sen skulle man ta ytterligare ett foto av sig själv och sedan skulle verifiering göras. Sen hände inget mer, och då fick jag reda på att verifiering endast gjordes under vardagar mellan 8-22, och sen fick jag ett mail att mitt konto var avaktiverat. MEN HERREGUD VAD JOBBIGT. Får väl göra om den proceduren idag, om jag orkar. 

Nu är det ny vecka och nya tag. Det var sex grader kallt i morse så de där vårkänslorna som fanns i helgen känns inte särskilt aktuella längre, men det kommer väl. Kom på att jag inte sått något i år så det får jag väl ta tag i den här veckan, i alla fall tomater och purjolök. Till helgen börjar viltspårträningen, kul men nu känns det som att varje helg fram till midsommar är uppbokad. MEN DET ÄR VÄL SÅ DET SKA VARA, kan ju liksom inte skylla på någon annan än mig själv, hehe. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar