onsdag 13 mars 2024

And all of those times still race through my mind

Igår var en hektisk jobbdag med en massa möten, alla på engelska och man kan ju i och för sig skratta åt den klassiska Du closar dörren och puttar in veden och puttar ut elden när Kristina tappar det för att Karl Oskar blandar in engelska ord i svenskan, men ibland känns det som att man snart själv är där. 

Efter jobbet träffade jag en kompis som behövde hjälp med en hemsida som hon tagit på sig ansvaret att sköta åt en förening, oh the joy of sköta hemsidor åt föreningar för man vet aldrig vad de har för program eller system för det. Det kan ta allt mellan fem minuter och fem timmar, sa jag till min man som undrade om han kunde använda bilen senare på eftermiddagen. Visade sig dock att lösningen fanns rätt så omedelbart inom räckhåll så det tog snarare fem minuter än fem timmar. Kände mig SMART, hehe. Åkte hem, gick ut med hundarna, tränade pilates, slängde mig i soffan och försökte hålla mig vaken. Sömnen natten till igår lämnade mycket övrigt att önska, men jag vet sedan gammalt att även om jag skulle VILJA gå och lägga mig typ 18.30 så är det ingen vits med det för då vaknar jag bara någon timme senare och sen är det lögn att somna om. Så det gäller att hålla i och hålla ut och framför allt hålla ögonen öppna. Funkar ändå hyfsat när man ligger och läser, för då vaknar man ju i alla fall när boken dunsar ner över ansiktet, hehe. 

Blev sugen på att köpa ett exemplar av Svenska Gods Och Gårdar som jag hittade på Bokbörsen. Min farfar hade den delen som handlade om trakten där vi bodde, och när jag var liten tyckte jag att det var så spännande att titta på bilderna och läsa om vem som ägde husen och vad det stod om dom (ifall de satt med i kyrkorådet, hade fått mjölkdiplom och annan spännande information), men 950 kronor kändes ändå i mastigaste laget även för en tjock och gammal bok i gott skick, så jag ska suga på den karamellen ett tag tror jag. 

Idag vankas det jobb, sedan ska jag till stallet på möte klockan 15 så ingen idé att åka hem emellan. Förhoppningsvis kan jag komma från jobbet i vanlig tid och tänker då förvalta tiden mellan jobb och föreningsliv med en liten intervallträning. Gött mos om det blir så. Sen är det ju onsdag och filmkväll, får se om vi avslutar Barbiefilmen eller om vi ger oss i kast med någon ny film. 

Känner redan stark olust inför fredag då jag ska vara med på en obligatorisk dag som är kombinerad HLR-första hjälpen-brandutbildning. Såklart bra att kunna/friska upp minnet, men att baka in allt på en och samma dag är ju inte ett upplägg jag hade valt i alla fall. Dessutom är ju inte schemat lagt så det passar mig utan utbildningen ska vara 8-16 som är mina hattider. Spelar liksom ingen roll om jag rent teoretiskt får lite sovmorgon en sån dag, det är inte värt det. Enligt mig dårå. Aja, det är ju bara att ta sig igenom skiten och sen är det ju i alla fall helg.   

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar