onsdag 27 mars 2024

All roads lead to Tranquility Base

Igår när jag körde hem från jobbet var jag så in i helvete trött och seg att jag missade avfarten från motorvägen, vilket i och för sig skulle kunna vara rätt lätt hänt för den kommer ganska plötsligt på och känns fortfarande ologisk. För några år sedan byggdes vägen om så att man istället för att köra vad som känns som raka vägen hem nu måste svänga av för att INTE hamna på det som förut var raka vägen hem men som nu inte är det. Hittills har jag aldrig missat, men igår gjorde jag det och fick därför köra en omväg hem. Det muntrar ju inte direkt upp om man säger så, även om det kanske bara tog fem minuter extra. 

Men solen sken i alla fall! Tog med mig hundarna ut i skogen, var fortfarande sjukt trött och det kändes som att någon hade tryckt in hela nävar med grus i ögonen och det kändes som att resten av dagen bara var en enda lång räcka av göromål. Kom dock in i en slags andra andning efter ett tag, så när jag kom hem tränade jag pilates samt mitt lilla fotträningsprogram som jag ska göra varannan dag. Gick ut och matade hönsen och upptäckte att hönan Eleonora hade lagt ett ägg, för första gången på jag vet fan inte när, men det känns som evigheter sen och det är nästan så att jag börjat tro att det är något fel på henne även om hon ser pigg och glad ut och beter sig helt normalt i övrigt. Eleonora är nämligen den enda av våra höns som lägger gröna ägg så därför vet jag exakt när hon betalar hyran och när hon inte gör det. 

Låg sedan på soffan och läste, men då blev jag trött igen så jag duschade och gick och lade mig och  löste lite korsord innan jag fortsatte läsa en annan bok, kom in i någon slags andra andning där också och blev ett tag rädd att jag hade missat SÖMNTÅGET, men det hade jag som tur var inte. 

Idag ska jag jobba, sen hem och hämta upp min man och så ska vi åka till stallet för han ska titta på en ljudanläggning som tydligen inte funkar som den ska. Du har väl inte påstått att jag är någon slags ljudbög? frågade han ängsligt när jag berättade att jag sålt in honom som möjlig lösning, men jag försäkrade att jag bara sagt att han i egenskap av elektriker borde förstå sig på elektronik och sladdhärvor  bättre än vanliga dödliga. 

Fick mail från viltspårkursen, vi ska träna på fredag och därför lägga spår imorgon och då var det samling klockan 16, vilket innebär att jag med största sannolikhet inte hinner tillbaka till stallet till klockan 18. Eller, det finns en teoretisk möjlighet, men jag kände bara att nää, jag orkar inte stressa och flänga med andan i halsen för att göra båda delarna. Synd, för Köttbullen har känts så fin de senaste gångerna, men eftersom man inte kan klona sig och viltspårkursen bara är fem gånger så får det bli så här. Är ändå rätt magiskt att det inte krockade med någonting annat av det som jag planerat nu i vår. 

För ett tag sen sneglade jag ju på boken Svenska Gods och Gårdar som jag gärna ville ha, men tyckte den var för dyr på Bokbörsen. Hittade sedan två auktioner på Tradera med ett mycket lägre utropspris, lade bud på båda men sen började andra också buda och bjöd över och då gav jag fan i det och tänkte att nu djävlar ska jag unna mig så jag beställde den på Bokbörsen i alla fall. Sen visade det sig att jag plötsligt hade det högsta budet på en av auktionerna? Vete FAN vad som hänt där, för mig veterligen kan man väl inte hoppa av en pågående budgivning, eller kan man det? Jaha, helt plötsligt var det absolut ingen mer i hela Sverige som var intresserad av Svenska Gods och Gårdar Del XXV så jag vann den auktionen så nu har jag TVÅ exemplar av denna lunta (den är på 1456 sidor så en riktig tegelsten). Får väl lägga ut den på Tradera igen, eller kanske kan det bli en present till min bror eller nån annan som kan tänkas vara intresserad av fornstora dagar i vår hembygd med omnejd. Så kan det tydligen gå. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar