lördag 30 mars 2024

4 x Peter Pohl

Har läst-om några böcker av Peter Pohl som jag haft i min ägo sedan många år tillbaka och som jag tycker mycket om. Böckerna är: Alltid den där Anette!, Kan ingen hjälpa Anette?, Vi kallar honom Anna och Janne min vän. 

Älskar verkligen de här böckerna, tycker de är så fruktansvärt bra skrivna och äter sig in under huden och ända in i själen. Böckerna om Anette så här drygt 30 år efter att de kom ut känns kanske lite, lite daterade. Läste dom när de kom ut och då kändes de och var samtida, men det är de ju såklart inte längre. De övriga utspelar sig på 50-talet och det har jag ingen referens till så därför känns det mer självklart på något sätt.  Älskar språket, dialogen, miljöbeskrivningarna, ALLT. Tycker dock att Janne min vän kunde ha vunnit på att man hade fått veta lite mer om Jannes hemliga liv, hur allting hängde ihop med Monstret, Mr G.G., Cirkus AIR och allt det där andra som bara antyds. Det kan jag störa mig på, inte för att det är dåligt skrivet utan för att jag verkligen vill veta ALLT. 

De här böckerna får fem Nobelpris i litteratur av fem möjliga, alla ni som mot förmodan inte har läst  någon av ovanstående (det finns fler av samma författare som också är lika bra) anbefalles genast att bege er till bibblan per omgående. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar