fredag 22 mars 2024

An image caught in time

Igår hade jag ett informellt möte med projektledaren för det projekt jag lagt stora delar av min tid i februari och fram tills för en vecka sedan. Nu är det lite stiltje för oss medan konsulter jobbar, sedan är tanken att projektet ska över i nästa fas och projektledaren undrade då om jag kunde tänka mig att fortsätta ha samma roll som tidigare och jag bara, ja det kan jag väl. Sen fick jag veta att föregående fas var "a walk in the park" jämfört med vad som komma skulle, men men. Gillar verkligen att jobba med den här personen för hon är så himla duktig på att uppmuntra och peppa så att man nästan känner sig som en superhjälte efter varje möte. Problemet är väl bara hur jag ska kunna knö in projektet i min nuvarande tjänst. Tänker att jag får väl ta ett snack med min chef om vad som egentligen ska ingå i mina arbetsuppgifter framöver, det finns en hel del som spretar och som borde ligga på andra. Har dessutom en del av min tjänst som jag mer än gärna och med varm hand lämnar över och det har funnits en plan för det här sedan länge, men av olika skäl går inget som planerat. 

Först var tanken att JBK (JätteBebisKollegan) skulle ta en del av mina arbetsuppgifter, men hen visade sig ju för det första vara helt olämplig för alla typer av jobb, och nu har för det andra så har ju hen sagt upp sig (och det är det absolut ingen som är ledsen över). Sen var planen att lägga över den delen på en annan i teamet som varit föräldraledig ett tag men nu var sugen på att ta ett nytt steg i karriären, men nu har hen också slutat p g a att hen bor jättejättelångt från jobbet och det var absolut inget problem innan hen fick barn. Men när man får barn så är det ju mycket i livet som får omvärderas p g a att allting blir mycket bökigare och krångligare så den tid som man har till sitt förfogande blir ju plötsligt väldigt mycket mera värd, så det var liksom inte mycket att säga när hen fick ett nytt jobb som var både bättre betalt och låg 10 minuter från där hen bor. 

Har nu anställt vad jag tror kommer blir en värdig efterträdare, men det lär ju i alla fall ta MINST ett år innan jag kan börja släppa saker vidare till den personen. För att krångla till saker ytterligare så har ju den person som skulle fungera i rollen som mer senior och som skulle ta en del av bitarna i upplärningen nu sagt upp sig. Det gör nu inte så mycket eftersom det är samma person som det sedan framkom att hen inte ens skötte sitt jobb. När jag hade ett snack med hen om det så sa jag att basic nivå på den tjänsten är att följa de instruktioner som finns, det finns liksom inte utrymme för att freestyle:a efter eget tycke och smak, och kan man inte nå upp till basic nivå så får man nog ta en funderare på om det verkligen är detta man vill jobba med. Vet inte om det var det hen gjorde och kom fram till att det inte var hens grej, eller om hen bara var allmänt less på allt, men sagt upp sig har hen i alla fall gjort. Men det gör inget om ni frågar mig. Nu håller jag ju på att rekrytera en ersättare, om bara HR kan få tummarna loss och se till att deras nyuppfunna och krångliga anställningsrutin, (som alltså går ut på att man först ska fylla i en blankett och sedan ska den godkännas av ens högsta chef, därefter av HR-chefen och därefter av självaste CEO:n) flyter på. Nu skiter jag ju lite i HR här för jag räknar kallt med att den kommer att godkännas, så annonsen ligger fortfarande ute på platsbanken och ansökningar trillar in och har jag riktig djävla tur så hinner jag få en person på plats innan "senioren" slutar, så kan jag i alla fall lämna en del av introduktion och upplärning till resten av gänget.

Jamen skönt att det är fredag! Ska dessutom unna mig att sluta tidigt och gå på thaimassage idag. Utöver det så fick jag flytta ett möte och därmed lite tid över att äntligen rensa i min inkorg, något jag velat göra sedan i slutet av förra året eller så. GUD vad skönt att det äntligen blev gjort. Nu finns bara de mail som jag behöver se framme i inkorgen, alla andra ligger prydligt insorterade under respektive projekt eller ämnesområde. Mmm.

I helgen startar den första av två viltspårkurser som jag ska gå nu i vår, plus att vi ska ha styrelsemöte i stallet på söndag eftermiddag. Igår var jag och hämtade en hel trave reserverade böcker på bibblan, så jag behöver inte fundera jättemycket på vad jag ska hitta på i helgen. LIVET, va? Ändå rätt gött just nu. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar