torsdag 28 mars 2024

For every point you make, your level drops

Igår hade jag en skön jobbdag utan möten där jag kunde sitta nästan - men såklart inte riktigt - ostört och bara hålla på med grejer som jag egentligen skulle gjort för längesen men inte hunnit. Så skulle man ha det jämt, hehe. Skrev också en lång lista med grejer som jag ska prata med min chef om när han kommer hit efter påsk. Ibland känns det som att jag är något av en slasktratt när det kommer till uppgifter som ingen annan vill ta i, av någon anledning hamnar de alltid hos mig och även om det inte är mitt ansvar mer än någon annans så känns det som att det BLIR mitt ansvar och därmed också mitt fel att det inte blir gjort. Och nu har jag så djävla mycket annat att stå i så jag måste få hjälp att prioritera. Har redan insett att sommarsemestern sitter löst till för vissa grejer är det (numera) bara jag som kan, och även om sommaren just för stunden är långt borta så är vissa grejer ändå inte rimligt att tro att någon annan ska hinna lära sig det fram till dess. Blä. Alltså, jag kommer väl att kunna vara ledig, men kommer sannolikt att vara tvungen att vara nåbar i princip hela tiden och det känns ju sådär men vad gör man. Aja, det löser sig, nu gäller det främst att putta undan arbetsuppgifter som Verkligen. Inte. Är. Mina. 

Efter jobbet åkte jag hem för att fiska upp min man eftersom vi skulle åka till stallet och kolla på en ljudanläggning. Glömde att jag skulle svänga inom affären och hämta paket så medan han plockade i ordning alla såna där mätare och tänger och andra elektrikerattribut så promenerade jag dit - det är väl kanske 800 meter eller så - och hämtade ut två exemplar av Svenska Gods och Gårdar Del XXV som jag råkat köpa. Kånkade hem dom, tror varje bok vägde ett ton så det var jobbigt. Sen åkte vi till stallet och hade först ett fasligt schå med att komma åt ljudanläggningen för ingen mindes koden till låset. Men till slut, efter att ha provat alla möjliga varianter och sms:at till alla som kunde tänkas veta samt börjat fundera på om det kanske var enklast att bara försöka få tag på en bultsax och klippa upp låset - så svarade en person som mindes den rätta sifferkombinationen. Sen testade vi ljud ett bra tag och jag fick min dagliga motion eftersom jag fick springa upp och ner i trappan från domartornet och ut i mitten av ridhuset där det sitter en högtalare för att höra om det lät något? bättre eller sämre? nu då? nu då? nu då?. Repeat i en evighet, sedan kunde vi konstatera att sladdarna till mixerbordet borde bytas och att den yttre högtalaren från 1972 var död. Fast sladdarna var friskt och kreativt lagade med tejp, så det kanske var orsaken, vad vet jag. 

Sen åkte vi hem och jag gick ut med hundarna och sedan hade vi filmkväll. Såg en dansk film som hette A beutiful life som var ganska banal men ändå rätt okej. Orkade faktiskt se hela! men sedan var det läggdags. Idag ska jag jobba, handla, åka till spårskogen och lägga spår och sedan hem och städa. Ingen ridning, snyft snyft (nu låter det som att jag prioriterar städning framför ridning och inget kunde vara mer osant, men jag kommer inte att hinna till stallet i tid och städningen ska ju ändå göras). 
Sen är det PÅSK. Fan vad gött. Älskar påsk. Vi har noll planer förutom viltspårträning imorgon och så kalas för äldsta barnbarnet på lördag. Annars tänker jag att det ska vara soffhäng, långpromenader, bokläsning och påskgodis för hela slanten. 

1 kommentar:

  1. Vill du ha nagonting sagt, be en man. Vill ha du nagonting gjort, be en kvinna. Jag tycker att dina chefer tar en oerhörd risk genom att bara en person, du, kan en viss syssla. Tänk om nagot skulle hända dig (hoppas inte!!), eller om du mot förmodan skulle byta jobb. Da sitter de i skiten.

    Men bra att du gör en lista inför besöket av din chef, det är lätt att glömma bort nan grej annars.

    Glad Pask!
    /Annika

    SvaraRadera