fredag 12 januari 2024

Första jobbfredagen 2024

Igår jobbade jag länge pga att jag skulle vara med på en utbildning som inte började förrän 14.00, vilket jag tycker är sent men då är det ju såklart någon i USA som tycker att det är rena rama svinottan (vårt bolag i USA ligger i en tidszon som är 6 timmar före oss). Tidigare i veckan hade jag ett möte klockan 13.00 där min chef, som för tillfället befinner sig där, deltog, och då satt han nästinitill i pyjamas och drack kaffe för att markera att det var supertidigt. Vi har ju även bolag i Australien och Nya Zeeland och där är det på andra hållet, när klockan är 08.00 här så är den 18.00 där så det går liksom inte att hitta en tid som passar alla. Oh the joy of jobba i en internationell koncern.  

Åkte hemåt och var rätt så dränerad på energi, inte så mycket på grund av utbildningen och tidpunkt på dagen som att jag innan dess hade varit tvungen att ha ett Jobbigt Samtal™ med en i mitt team som inte riktigt levererar som förväntat, och det är av olika skäl svårt att hantera så att det blir konstruktivt. Tidigare har den här personen jobbat med en mer senior person som är väldigt driven och energisk och det har varit en jättebra dynamik som har blivit ringar på vattnet i hela teamet, men nu ska den här energiska personen sluta och det kommer att bli den inte så energiska som får rollen som mer senior när vi nu ska nyanställa, och hen är inte så rutinerad och har dessutom en bild av sig själv (eller åtminstone önskar) att hen är mycket mer driven och självgående än vad hen egentligen är. Då hjälper det liksom inte att man jobbar i en internationell koncern för här på vårt ställe är vi ändå så himla få att ingen någonsin kan ducka under radarn utan att det märks. JAJA. Nu är det samtalet i alla fall avklarat (för den här gången åtminstone).
Var hemma strax efter 16 och insåg att jag inte skulle hinna gå någon promenad med hundarna om jag skulle hinna äta innan det var dags att åka till stallet (min man hade varit ute med dom tidigare så det är inte som att det gick någon nöd på dom) eftersom jag också var tvungen att handla till den gemensamma fredagsfrukosten på jobbet. Suck, stön. Åt, bytte om, åkte till stallet, kom hem, duschade, kollade på handboll och sedan var det läggdags. Hodeladihodeladi hoppsan vilken dag. 

Fick ett mail att jag hade en kommentar där Carina frågade vad min dotter hade pluggat till,  vilket jag trodde var en kommentar till gårdagens inlägg där jag berättade om den där djävla examenspresenten som Post Nord har supit bort (den har för övrigt fortfarande inte kommit fram, fastän de aviserade att den skulle levereras som igår), men sen när jag gick in i bloggen så fanns det ingen kommentar till det inlägget. Började tro att jag hade drömt, men gick in i mailen och där finns ju en länk till inlägget, som visade sig vara från 11 januari 2022, ett inlägg som inte alls handlade om min dotters utbildning. Svaret är för övrigt förskollärare. Jag har ju lite slött tänkt att förskollärarutbildning är väl inte så avancerad, men efter att ha varit sidekick/korrekturläsare till diverse hemtentor och inlämningsarbeten i tre och ett halvt år så har jag för längesen tänkt om, det är fan i mig en TUNG utbildning med massor av teori och gubbar i stil med Vygotskij och Foucault och det ska analyseras och problematiseras och reflekteras utifrån sociokulturella perspektiv och diskurser och det ska kopplas till läroplaner och mål och relevant litteratur, PUH säger jag. Inget man bara seglar igenom utan möda. I alla fall: har ingen aning om varför en kommentar på ett inlägg från 11 januari 2022 hamnade på ett inlägg från den 11 januari 2024? Men det är kanske några ettor och nollor som har hamnat omlott i cyberspace på något sätt, inte vet jag.  

Skönt i alla fall att det är fredag. Har bara ett möte idag och tänkte sedan kompensera min långa dag igår med att sticka lite tidigare idag. Ventilationen på jobbet har pajat igen, för andra gången den här veckan, så det borgar inte direkt för att man kommer att vara på topp ändå framåt eftermiddagen när all luft man andas in redan har andats ut av andra. 
Inga planer för helgen förutom att kolla på handboll och så tror jag även det är världscup i hoppning på söndag. Ja, det ska ju såklart promeneras och tränas och sånt där, men annars tror jag inte det är något på agendan som ska störa min veckovila. 

Pratade med valberedningen i stallet igår och hux flux så var jag kandidat till revisorssuppleant. Och sen kom det en och undrade om jag ville vara med i tävlingskommittén och då sa jag utan betänkligheter att  ja det kan jag väl. Så kan det gå! Föreningslivet, livet som jag älskar att hata, here we go again tydligen.  

4 kommentarer:

  1. Oj, flashback, jag kommer väl ihag hur det var att jobba internationellt. Alltid nagon som är vaken, sa mobilen fick vara pa jämt. Kommer särskilt ihag ett projekt, faktiskt i Sverige, där "vi"=företaget jag jobbade pa, skulle ta över driften i 54 länder. Jag ansvarade för finans-'due-diligencen'. Vi jobbade i stort sett dygnet runt, ja vi sov förstas ocksa lite och det blev middagar med kollegerna, men jäklar vad datorer och telefoner gick varma. Men idag tänker jag tillbaka pa den tiden och fan vad roligt det var. Jag blev sedan kvar i ett halvar och hjälpte till med implementeringen. Det passade bra eftersom det var i närheten av min hemstad sa jag kunde besöka mina föräldrar lite da och da. Jag bodde utomlands redan da.
    /Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spännande! Ja, det har sina utmaningar att ha hela världen som arbetsfält :)

      Radera
  2. Men herregud så konstigt. Jag undrade ju den 11 januari i år vad di dotter pluggat apropå presenten som kom bort. Hur kunde den kommentaren hamna i 2022??
    Carina, i nådens år 2024

    SvaraRadera