onsdag 31 januari 2024

We'd be allright if the wind is in our sails

I höstas började en kund klaga på en produkt som de tidigare varit helnöjda med. Det visade sig vara stora problem med en storsäljande produkt och kunden är dessutom en sån där KEY ACCOUNT CUSTOMER som det heter på ekonomiska, så det var en rätt rejäl magnitud på detta. Det första man då måste fråga sig är om något i produkten har ändrats, och det hade det. Nämnde detta för vår VD som en tänkbar orsak, men han trodde inte på det fastän (enligt mig) ett barn hade kunna se sambandet: 2022 hade kunden inga problem, förändring X gjordes inför 2023 och under 2023 började problemen, då känns det väl ganska givet att X är inblandat? Men nä, det trodde han alltså inte. Fick tjata mig till att vi skulle göra ett test i stor skala med 2022 respektive 2023 års formulering och lyckades till slut få igenom det. I fredags utvärderades resultatet, jag filmade hur det såg ut, laddade upp filmerna i en mapp i systemet och skickade sedan ett mail till alla berörda, inklusive VD såklart, med länk till var filmerna fanns och sedan utgick jag från att alla själva skulle ta sig in och titta utan att man specifikt behövde be dom om det. Igår hade vi ett möte där detta CLAIM (som det tydligen heter nuförtiden) fanns med som en punkt på agendan. Utgick då från att alla hade sett filmerna och började mala på om att Ja, eftersom man kan se en väldig tydlig skillnad på produkten där X ingår jämfört med där den inte ingår så kan man väl dra slutsatsen att det är X som är problemet? och VD bara Jamen kan man se någon skillnad då? Trodde först han hade fått en synskada, men det visade sig att han inte hade sett filmerna så skadan satt kanske någon annanstans? Jaha, fick då ta upp filmerna och visa och det var han ju tvungen att erkänna att det fanns en skillnad. Det tråkiga är att den i sammanhanget enkla lösningen som innefattar att exkludera X, är förenat med ökade kostnader och det är ju aldrig poppis. VAD BEROR DET PÅ? ville han då veta, för vet man det så kanske man kan jobba med faktor X istället för att exkludera den. Svarade att jag inte visste, men medan jag pratade så ploppade det upp en tanke i huvudet och jag började utveckla den och fick ihop en jättebra orsak-sambandsresonemang som jag avslutade med orden Det kan väl vara en rimlig hypotes? Fick ett surmulet Jaja, det är åtminstone en hypotes till svar. Ibland tycker jag inte att mitt jobb förtjänar mig, inte så att folk behöver överösa mig med lovord och beröm stup i kvarten (det är det förvisso ingen som gör), men NÅGOT djävla erkännande när man har hittat orsaken och kommit med lösningen till ett gigantiskt problem hade kanske varit på sin plats? Hade lust att avsluta mötet med att tacka mig själv för de insatser jag gjort i en fråga som borde vara angelägen för alla men där alla andra bara har suttit och frågat sig varför utan att ägna en sekund åt att försöka ta reda på varför, men det verkade så bittert och passivt aggressivt att jag lät bli. 

Efter lunch åkte jag iväg på thaimassage, vilket känns som att det var evigheter sen så det var gött. Åkte sedan hem och tog en liten promenad med destination bibblan. Tycker det fortfarande är skitcoolt med meröppet-funktionen så man kan tassa omkring därinne alldeles ensam när de egentligen har stängt.  Gick sedan hem och lade mig på soffan och läste hela kvällen. G-Ö-T-T. 

Idag jobbar jag hemma, halvligger i min pallsoffa i mitt Flickrum™  där det var ganska svalt, men jag har precis tänt i den lilla kaminen så mig går det ingen större nöd på. Jag har möte sent i eftermiddag, däraf hemmajobbandet, plus att sen ska jag in till stan och träffa Jenny och dricka VIN. G-Ö-T-T igen. Min man funderar lite löst på att åka till Köpenhamn fredag-lördag och det hade i så fall inneburit en i sammanhanget mindre ocean av egentid för mig. G-Ö-T-T, igen (om det nu blir av alltså). Vi får väl se.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar