måndag 29 januari 2024

He soothed the souls of psychos and the men who had the horn

Då var handbolls-EM över och så även (nästan) januari och cirka hälften av oxveckorna, i alla fall enligt mig som tycker att livet inte börjar återvända på riktigt förrän i mars. 

I fredags smet jag från jobbet vid lunch, åkte till cykelaffären i grannbyn och rekade inför dotterns vid det här laget rätt försenade examenspresent. Fanns inget för samma pris såklart, men nu har jag stökat så länge med den här skiten att jag bara tänkte vadfan och bestämde mig för en Monark Karin, likadan som jag själv har och är supernöjd med. Det råkade dessutom vara kampanj på den. Köpte ett kedjelås, gjorde upp om hämtning dagen därpå och åkte sedan hem och plåstrade om min blödande ekonomi ytterligare lite. Hehe. 

På kvällen var det handbollssemifinaler och ja, jag (och gissningsvis många med mig) är FORTFARANDE upprörd över det där djävla makedonska domarparets mycket märkliga domslut i slutminuterna som så småningom ledde till att Frankrike kunde kvittera och sedan vinna förlängningen. Sverige lämnade in en protest till IHF och det fanns en mikroskopisk chans att den skulle godtas, målet underkännas och att resultatet efter 60 minuter (27-26 till Sverige) skulle gälla, men den chansen var som sagt mikroskopisk och avslogs såklart med motiveringen att det inte var en skyldighet för domare att använda VAR. NÄHÄ? Vad ska dom då ha  det till? Så djävla surt. Och det säger jag inte (bara) för att jag är en dålig förlorare, utan för att rätt ska väl ändå vara rätt. Det var en tveksam bedömning på Gottfridssons steg, det var en ganska uppenbar offensiv foul på Carlsbogård som släpptes igenom, men framför allt: det var definitivt fotfel på Prandi i det där avslutande frikastet. Menar inte att domare ska springa ut och titta på VAR titt som tätt, men när det är i matchens absoluta slutskede, det är absolut jämnt och det handlar om att komma till en fucking EM-final? Kommer nog att ha väldigt svårt att smälta detta. Jag och många med mig. 

På lördagen gick jag äntligen till skogs. Remus var lite oförklarligt halt så han fick stanna hemma, men Tage, Laban och jag tågade iväg och njöt av barmark och sol. Kom hem, slog in kedjelåset och åkte hem till dottern med det. När vi firade hennes examen förra helgen fick hon ju bara en hemgjord serietidning med information om att presenten var "på väg" och sen har jag inte informerat om att den affären blev avblåst utan låtit henne tro att det är så det ligger till. Jag är svindålig på att ljuga så det är ju tur att Post Nord har ett allmänt dåligt rykte som alla kan relatera till. 
Hade rätt mycket bry med hur själva presentöverlämnandet skulle gå till. Ursprungligen hade jag och min exman tänkt att hon skulle få ett paket med en nyckel och i nyckeln satt ett snöre och så skulle den leda till cykeln som skulle stå gömd i min exmans trädgård (i den ursprungliga planen ingick det att vi skulle fira hemma hos honom). Det skulle dock inte vara lika görbart hemma hos henne, så jag åkte dit, överlämnade paketet med låset och sa att hon skulle hoppa in i bilen för att vi skulle åka iväg "en sväng". Sen fick hon öppna paketet i bilen, men hon fattade inte riktigt vad det var (det såg inte ut som ett traditionellt cykellås utan mer som en tygklädd kedja med en ring i ena änden) och så var vi framme vid cykelaffären och hon fattade fortfarande inget. Äldsta barnbarnet hade uppfattat när min exman försade sig, och han (barnbarnet) hade berättat för dotterns sambo att dottern skulle få en ny cykel, och han (sambon) hade (när dottern tjatade som ett barn innan julafton) sagt att det var något "som var bra till hushållet" så hon tänkte att det kanske var en airfryer eller något sånt, så hon trodde nog att vi var i cykelaffären p g a att jag hade något ärende dit och att vi skulle vidare sen. Så det blev faktiskt det där SURPRISE MOMENT:et som jag trodde att vi inte skulle få till. Kul!

Fikade med dom, åkte sedan hem, tränade ett pass pilates och slappade sedan med en bok tills det var dags att laga middag. Sen såg vi ett avsnitt av evighetsserien House of cards som lite har fått ligga i träda nu under handbollen, och sen skulle jag klippa mig tänkte jag. Brukar ställa in klippmaskinen på 9 mm och det gjorde jag nu också, och sen tog jag bort den här distansen när jag skulle putsa till lite i nacken som jag brukar göra, och sen gjorde jag det FATALA misstaget att tänka att jag bara skulle köra maskinen ett par extra varv och glömde att distansen var bortplockad så helt plötsligt hade jag en landningsbana på ena sidan av huvudet. JAHA, det var ju bara att skala av det som återstod och låtsas att man ville vara en replika av Sinéad O'Connor eller nåt. Man kan ju tycka att det inte är så stor skillnad mellan 9 mm och 1 mm, men det är det. Kallt är det också, det var ju inte rätt årstid för detta. Aja, det växer ut igen. 

Igår gick jag äntligen ÄNTLIGEN min vanliga kuperade söndagsmil. Rätt mycket träd hade fallit, antingen nedtyngda av blötsnö eller på grund av att det har blåst, eller en kombination, så ibland fick vi ta oss offroad för att komma runt. Inte kunde man gå torrskodd överallt heller, men det var ändå superhärligt. Kom hem, städade i hönshuset, tränade mitt benpass och damp sedan ner i soffan och gjorde mig redo för medaljmatcherna. Fick se Sverige vinna bronset, det var faktiskt välförtjänt. Johanna Ahlm, Sveriges expertkommentator, menade på att Sverige egentligen inte hade förlorat några matcher bortsett från den mot Norge som inte spelade någon roll, och det stämmer ju för de skulle ju egentligen ha spelat oavgjort mot Danmark och de skulle egentligen ha vunnit mot Frankrike. När sedan finalen spelades var jag faktiskt ganska oengagerad och när Frankrike slutligen vann (efter förlängning) så brydde jag mig inte så mycket fastän jag tidigare sagt att jag skulle heja på Danmark eftersom jag inte tyckte Frankrike förtjänade att vara i final. Men jag hade nog bränt allt krut i bronsmatchen, hahaha. 

Jaja, nu är det ny vecka och nya tag. Har inte jättemycket på jobbagendan, eftersom jag just nu mest går omkring och väntar på att andra ska göra sitt så att jag kan börja med mitt så just nu befinner jag mig lite i ett limbo. När andra gjort sitt däremot, då kommer jag att få multum att göra så det är väl bara att passa på att försöka utnyttja den här tiden på bästa sätt. 
Imorgon ska jag på massage, det känns som att det var evigheter sen så det ska bli skönt. Annars är det väl inget speciellt som händer direkt. Ridning ikväll, det står hoppning på schemat, GULP. Vet ju inte ens vilken häst jag ska ha eftersom det varit lite rörigt. Först hade jag ju Hästen, sen nästa gång fick jag Trotjänaren eftersom Hästen gått två lektioner och Trotjänaren ingen den dagen, sen gången därpå avbokade jag p g a snökaos och gången därpå var det teori. Så det kan ju bli "spännande". Det blir i alla fall inte Trotjänaren för han hoppas inte pga lite klena framben, så Hästen...eller kanske någon helt annan? GULP x 1000. Over & out. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar