torsdag 25 januari 2024

It is written in the starlight and every line in your palm

Nu börjar oxveckorna verkligen ta ut sin rätt, tycker jag känner mig fullständigt dränerad på energi och har därför för säkerhets skull bokat in en vinkväll med Jenny, förhoppningsvis redan nästa vecka. 

Igår gick jag upp mot skogen! Njöt något enormt av att känna jord och gräs under fötterna istället för grusig och isfläckig asfalt, men till skogs kom jag lik förbannat inte för den massiva snösmältningen hade gjort att hela fältet, som man måste passera för att komma upp i skogen, stod under vatten. Hade förvisso kunnat ta mig dit via en omväg men den innebar att jag skulle bli tvungen att gå på stora vägen i någon kilometer och där är det fortfarande snödrivor kvar så man inte kan gå på vägkanten när det kommer bilar, så jag fick trava tillbaks in mot och runt byn igen. 

Kom hem, men bara för att lämna hundarna för jag hade böcker att lämna på bibblan och paketet med cykellås, som var det enda Post Nord och den här himla elcykelaffären lyckats frambringa, men som nu skulle skickas tillbaka. Pratade en stund med Bibliotekarie-Eva som undrade vad jag tyckte om Mjölkat, hon gillade den inte heller så värst. Travade till Konsum, lämnade in cykellåspaketet och traskade sedan hem. Tränade ett pass tabata och dråsade sedan ner i soffan för att äta och kolla lite handboll. Hade bestämt mig för att INTE kolla på matchen mellan Tyskland och Kroatien som började 20.30 eftersom jag var så trött och kände att jag behövde min skönhetssömn, utan det fick räcka med Frankrike-Ungern klockan 18. Till och med det var tydligen för mycket för mig för jag råkade blunda någon sekund och plötsligt hade ställningen ändrats från 3-1 till 26-24. Visserligen går det undan i handboll, men det var kanske lite VÄL raskt marscherat. Kollade färdigt på matchen, Frankrike vann som väntat, sen gick jag och lade mig tidigt och tänkte jag skulle sova ikapp lite. Men då var det såklart LÖGN I HELVETE att somna, och när jag ändå precis hade somnat så vaknade jag av att min man gick och lade sig. Så fan vet om jag är så värst mycket mer utsövd idag? Aja, nu är det väl ändå snart helg. 

Lön idag, har betalt räkningarna och hoppas nu äntligen kunna vara i balans med det pekunjära framöver. Min dotter fick inte studielån för sin sista termin och bara haft begränsat med tid att jobba vid sidan av studierna, så hon har behövt ekonomisk stöttning. Tur då att moder jord har ett litet sparkapital att nalla av, men nu har hon, dottern alltså, ju tagit sin examen och börjat jobba så förhoppningsvis ska väl sparkontot börja fyllas upp igen (sitter inte i sjön på något vis, lider bara av att se att det minskar på kontot med hopgnetade slantar). 

Idag är planen den vanliga för en torsdag: jobba, städa, rida. Det är ju egentligen teorivecka, men vi ska ta igen den lektion som blev inställd pga snöstorm. Sen är det fredag och då tänkte jag att jag skulle sluta vid lunch och åka till den här himla cykelaffären och försöka få till den här examenspresenten någon gång. Sen är det ju SEMIFINALER i handboll och det blir ju garanterat ohyggligt nervöst. Det är Sverige mot Frankrike och Tyskland mot Danmark. Nu får man väl bara hoppas att det inte går som för damerna i deras senaste VM, som storspelade sig genom gruppspelet och sedan blev det förlust i semin och förlust även i bronsmatchen. Ett EM i handboll är svårare att vinna än ett VM, så att vara bland de fyra bästa i Europa är verkligen inte kattskit. Detta EM tycker jag också att det har varit otroligt många matcher som varit extremt jämna. Spännande, det är liksom inte samma grej när det står 42-11 redan i halvtid, men också nervööööööst. Aja, det får bli morgondagens plåga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar