tisdag 16 januari 2024

A hymn called "Faith and Misery"

I min väderapp stod det att det skulle vara "lätt snöfall" under ett par timmar på måndagen, men det är ju bara prognoser, och verkligheten bjussade på flingor stora som dasslock under förmiddagen. Snabbt som attan hann det bli ett halvdecimetertjockt snölager på det islager som redan fanns, plus att vinden friskade i. KUL! NOT! När vi satt och åt lunch såg det nästan ut som i Emil i Lönneberga när Alfred har fått blodförgiftning och måste köras med häst och släde till doktorn i Mariannelund, så mycket yrde det. Blev mesig och avbokade kvällens ridning (det måste göras innan klockan 14.00 för att man ska få ta igen det vid ett annat tillfälle). Sen visade det sig att den där såkallade snöstormen nog mest var snö från taket som yrde loss och genom vindens försorg hamnade på fönstren så att man knappt kunde se ut, men ändå. Jag är kanske Sveriges mesigaste när det kommer till att köra under skakiga förhållanden som det ju blir när det snöar, snöplogen kan ju liksom inte vara exakt överallt. Min lilla by, Nästan-Österlen, som ligger på  kanten till Linderödsåsen och är kuperad därefter, det är backe ner och sen backe upp på genomfartsleden som man måste passera för att komma ner till det riktiga Österlen, och ibland ärcker det med att det kommer fem snöflingor så står det någon lastbil på tvären i någon av backarna och blockerar all trafik. Så det är ju ytterligare en anledning till att STANNA HEMMA när det snöar, även om det nu inte skulle råka vara orange utan bara gul varning. Surt att missa ridningen förvisso, men terminen är lång och det ska väl ändå inte vara nån himla Game of Thrones-vinter som varar i flera ÅR, va, va, va?

Tog mig hemåt i sakta mak och var allmänt irriterad p g a jobbgrejer och män. På mitt jobb är det påfallande ofta så här: det finns saker som måste göras med en viss regelbundenhet samt dokumenteras p g a lagstiftning och villkor i verksamhetstillstånd, detvillsäga det är inget som just jag hittar på bara för att det är skoj. Ändå blir vissa grejer som måste göras inte gjort annat än när jag påminner, och när man, jag, påtalar att det måste finnas någon styrning så är det inte sällan som det står vuxna karlar med utslagna armar och gapande munnar och påstår sig inte ha en aning om någonting och det känns som att jag är läraren som undrar varför inte läxan blivit gjord och de undrar om det går att köra med att hunden åt upp den en gång till eller om det blir för genomskinligt.Tycker det är anmärkningsvärt och tröttsamt med folk som ändå ska föreställa vara i någon form av ledande befattningar och som har detta som sina ansvarsområden inte klarar av att styra upp saker och se till att det blir gjort?

 Jaha, igår diskuterade vi en sak som, jag skojar inte nu, har varit på tapeten sedan 2016 men som ändå inte snurrar av sig själv trots tio miljoner påminnelser. Och då är det ofta, ofta, ofta så här, inte bara kring den här specifika saken utan allmänt: de här vuxna karlarna säger att de "inte vet" hur något ska göras (eller hur man ska styra upp det), och att de "får fundera på det". Och okej, det är ju inte alltid man har en färdig lösning att snyta ur näven, men vid kommande uppföljning så har de antingen glömt att fundera, eller inte kommit på något sätt att se till att det blir gjort. Och efter ett antal såna påminnelser så säger jag: okej, men kan vi göra [så här] tills någon kommer på något bättre? Och eftersom ingen har något bättre förslag så får de motvilligt foga sig i att göra [så här], men då har det ju på något sätt hamnat under rubriken "not invented here" och så görs det ungefär med samma entusiasm som om man "kommit överens" med sitt barn om att det ska städa sitt rum varje vecka. 

Och om någon undrar så tycker jag det är extremt tröttsamt att ständigt behöva påminna andra om att göra sitt jobb och att ingenting blir gjort av sig självt utan att man, jag, hela tiden måste hålla andras bollar i luften. Och att be om hjälp från högre instans hjälper föga, det har jag provat men när även högre instans antingen är lite konflikträdda eller bara själva helt oförmögna att styra upp basic grejer så blir det ju därefter. 

I alla fall. Kom hem igår och var irriterad. Fick för mig att jag skulle ventilera ovan nämnda jobbgrej, som alltså i stora drag gick ut på att jag föreslagit att man ska göra [så här] veckovis, tagit fram en färdig blankett för dokumentation och en instruktion på blanketten var, när och hur [det här] ska göras samt var blanketten ska lämnas och till vem. Nähä, men då gick min man in i något slags mansplaining-mode och skulle förklara för mig hur man på ett mycket bättre sätt kunde göra [så här]. När jag för tredje eller fjärde gången fick samma klämkäcka tips, efter att tre eller fyra gånger förklarat varför man inte kunde göra som han föreslog utan man måste göra [så här] p g a orsaker som man inte känner till om man inte jobbar på mitt jobb men istället för att vara lite djävla ödmjuk inför att man kanske inte är 100 % insatt i varför saker måste göras på ett visst sätt på en arbetsplats där man inte själv jobbar så fick jag höra samma tvärsäkra påstående att [så här] var helt fel sätt att göra det på, man skulle göra [så där] istället och då tappade jag det lite och fräste att det här har jag dividerat om i ÅTTA DJÄVLA ÅR på jobbet och NU RÄCKER DET FAN I MIG. Sen gick jag ut och gick lite i vredesmod och svor inombords över män i allmänhet och min man och vissa kollegor i synnerhet. 

Kom hem, stövlade ut i köket med ytterkläderna på för att ta ut soporna eftersom det är tömning imorgon, naturligtvis var påsen med plastförpackningar överfull och någon (gissningsvis vi båda, påstår inte att jag är oskyldig här) hade istället för att gå ut och lägga den i soptunnan bara tryckt ner innehållet för att kunna få plats med lite till och lite till och lite till, vilket innebar att när påsen nu skulle lirkas ur sin behållare så vällde en massa med våld hoppressade plastförpackningar upp och ramlade ut på golvet och spillde ut lite äckelvätskor som luktade fermenterad APRÖV. Här kunde ju min man, som stod och fixade mackor, frågat om jag kanske behövde lite HJÄLP istället för att fråga om jag ville ha en kopp te som om vi vore i någon djävla brittisk dramaserie, men sån intuition hade han inte. Sedan var stämningen lite frostig. Tinade väl upp lite när klockan blev 18 och det var dags för handboll. Såg matchen mellan Polen och Färöarna som Färöarna tyvärr förlorade trots ungdomlig entusiasm, härlig attityd och gött publikstöd. Men de såg ju också litegrann ut som ett välartat handbollsgymnasium på klassresa när de skulle försöka ta sig igenom de storvuxna grobianerna i det polska försvaret (en polsk spelare är två meter lång, en annan är 2.02 och en tredje 2.07) och matchen som ändå varit absolut jämn i 55 minuter rann iväg åt fel håll. Tyvärr, men ändå kul att Färöarna visar att de är att räkna med inför framtiden. 

Sen var det Sveriges match och den gick ju till slut vägen och sen var jag så djävla uppskruvad och adrenalinfylld att jag hade svårt att sova. Gick och lade mig i mitt Flickrum™ för alla tre hundarna hade tryckt ner sig under mitt täcke och det blev alldeles för varmt och trångt, men i Flickrummet™ var det svalt eftersom det ju inte finns något element därinne. Blev dock inte jättemånga timmar på sömnkontot, men det var nog mest handbollens fel faktiskt för jag frös inte annat än precis när jag kröp ner i min  lilla lastpallssäng. I morse när jag steg upp var det fjorton grader kallt (utomhus) så det var bara att palta på sig understället och lajva Michelingubbe. Och imorgon ska det komma ÄNNU MER snö, tror jag blir galen. Vet att det är meningslöst att klaga på vädret för det finns ju exakt ingenting man kan göra åt det (mer än möjligtvis att flytta till varmare länder), men det här med snö och minusgrader och oxveckor är verkligen ingenting för mig. Men nästa vecka ska det tydligen bli mildare, såg att någon dag skulle det bli FEM PLUSGRADER. Tjoho. 
Har tid hos Laserkvinnan imorgon men tror jag ska avboka för det är ju inte precis drömmen att ge sig ut på de skånska vägarna när snöröjningen fungerar "sisådär". Sen är det kanske inte BARA den bristande skånska snöröjningens fel att all snö som plogas bort omedelbart blåser tillbaks igen, men hur som helst behöver ju inte JAG kasa omkring mer än nödvändigt i detta jävelskap. Over & out. 





3 kommentarer:

  1. Det later som om du borde ta över chefskapet och casha in lite mer stalar, som de högre hönsen nu oförtjänt far. Ett alternativ?
    /Annika

    SvaraRadera
  2. Jag tänkte precis detsamma. Varför är inte du chef?😉
    Carina

    SvaraRadera
  3. Jag är chef, men det är tyvärr de andra också 🤣 Att jobba med en flock mellanchefer är ett öde värre än döden om ni frågar mig.

    SvaraRadera