fredag 19 januari 2024

Give this song another listen

I morse när jag stack näsan utanför ytterdörren så snöade det. IGEN. AmenvadFAAAAN, väste jag sammanbitet till ingen särskild som tog på sig ansvaret för de ymnigt fallande flingorna. Hade inte alls räknat med detta, och då kollar jag väderprognosen ungefär 20 gånger om dagen som en himla bonde. Men ja, det är ju en prognos, inte ett löfte. 

Löfte hade jag däremot fått från den här elcykelaffären om att de skulle undersöka varför cykel # 2 är spårlöst försvunnen, de skulle höra av sig "under veckan" men det verkar å andra sidan också vara mer en prognos för igår eftermiddag hade jag fortfarande inte hört någonting trots att jag mailat och påmint och även försökt ringa, men utan att få något svar. Har ju också nämnt, i samband med att cykel # 1 försvann, att det skulle vara en examenspresent och att den skulle överlämnas den här veckan, och supporten svarade då att han hoppades att den skulle komma fram i tid och att min dotter skulle bli nöjd, osv. Men sen: inte ett ljud annat än att de skulle undersöka, och det kanske de har gjort men jag vet ju inget om det eftersom ingen hört av sig. Så igår TAPPADE jag det och skrev till dom att de kan makulera det här köpet eftersom de inte ens svarar vare sig på mail eller på telefon. Beställde ju för farao i början av DECEMBER från ett företag i SVERIGE där produkten fanns I LAGER, hur svårt ska det egentligen vara att frakta saker från A till B? Sen fattar väl jag att det inte är deras fel att Post Nord är hedersmedlemmar i Trögrövarnas Intresseförening och lyckas supa bort inte bara en utan två försändelser från och till samma ställe, men jag har ju dock beställt en grej INKLUSIVE FRAKT och då är det väl ändå deras ansvar att lösa logistikproblemen? På mitt jobb händer det också någon gång att leveranser till kunder hamnar fel och då får vi minsann slå knut på oss själva för att lösa det så att kunden inte blir drabbad (sen är det kanske lite annan magnitud om våra kunder får stillestånd p g a uteblivna leveranser vs att min dotter inte får sin examenspresent i tid, men det SKITER jag högaktningsfullt i).  

Så idag ska jag ringa den cykelaffär där jag köpt min elcykel och höra vad de har att erbjuda. Risken finns dock att budgeten spricker, det var ju delvis därför jag valde att handla på nätet eftersom det var nån kampanj med 20 % rabatt, men också för att jag var lat och bara nää, jag orkar inte ringa och jag orkar inte åka dit (den ligger ungefär 2 mil härifrån). De har ingen hemsida i den bemärkelsen att man kan se sortimentet, utan där står bara att de är återförsäljare för ditt och datt och välkommen in i butiken. Får väl i alla fall ringa dit och höra mig för lite vad jag har att jobba vidare med. De är i alla fall sjukt trevliga, det får man ge dom även om de inte har lyckats få till en kundorienterad hemsida. 

Finns också en cykelaffär här i stan som har en alldeles föredömligt uppbyggd hemsida med priser och lagersaldo och grejer, men där handlar vi inte p g a följande orsaker:
1. Jag har gått på Komvux tillsammans med nuvarande ägaren (som på den tiden var påläggskalv, fortsättningsvis kallad cykelhandlarens son även om han numera är ägaren) och på den tiden, sent 80-tal och han var kanske 25-ish, var han ett stort as. Bland annat uttryckte han åsikten att tjejer som följde med killar hem från krogen och sedan blev våldtagna fick skylla sig själva. Nu ska man kanske inte döma någon hela livet för vad den hade för åsikter för 35 år sen, men...jo, det ska man nog ändå? En annan gång skulle vi ha muntliga presentationer i religion, och då var det en som var hemskt nervös och stod och mumlade och prasslade med sina papper med skakiga händer och det hon hade att säga var väl strängt taget inte jätteintressant, men man får ju ändå lyssna och jag tycker nog att man också kan kosta på sig att le och nicka lite uppmuntrande mellan varven för att stötta en som så uppenbart är utanför sin comfort zone? Men cykelhandlarens son lade sig demonstrativt med huvudet i armarna och låtsades sova, och när läraren sa till honom att det var väl ganska respektlöst mot den som talade så tyckte han att jamen vadå, det var ju så tråkigt det hon hade att säga, jag orkade faktiskt inte lyssna.  
2. En kollega till mig var där och tittade på en cykel. Med sig hade han sin son, som då var 5-6 år någonting, och sonen gick runt och kollade lite för sig själv och råkade välta en moped (eller ja, jag vet inte hur man bär sig åt för att "råka" välta en moped för dom är väl ändå ganska stabila, men det var i alla fall vad som hände och det var ju såklart inte med flit). Han blev såklart jätterädd och började stortjuta, cykelhandlarens son kom rusande och ojade sig över hur det hade gått med mopeden och först efter att han konstaterat att den var oskadd så slängde han ur sig ett Och hur gick det förresten med grabben?
3. En person skrev på företagets Facebooksida och klagade på att hen köpt en cykel för 5000 kronor, och så visade det sig att nästa dag var priset nedsatt med 25 %. Personen tyckte då att det kunde väl ändå personalen ha upplyst om för i så fall hade ju hen kunnat vänta en dag med att köpa sin cykel och sparat en rejäl slant. Men då gick cykelhandlarens son in och svarade rätt aggressivt något i stil med att det var minsann bara han som visste när de skulle ha rea och det var ingenting som personalen i övrigt hade något med att göra och köpt är köpt och här var det inte tal om någon goodwill inte. 
4. En annan numera fd kollega köpte en moped till sin son och den gick sönder på något sätt när det fortfarande var garanti kvar, och det var nästintill så att hon fick ta tjänstledigt för att kunna driva denna fråga gentemot cykelhandlarens son som inte alls var intresserad av detta utan menade på att det var normalt slitage (vilket det bevisligen inte var). Slutade med att min fd kollega fick kontakta generalagenturen för Yamaha eller vad det nu var för märke för att få rätt, och de bekräftade att det inte var första gången det var problem med cykelhandlarens son.  

Det är alltså mycket som talar mot cykelhandlarens son, men faktum kvarstår att vi ska ha examensfirande imorgon och presentstatusen är fortfarande densamma som den var i början av december. SVAGT. Får väl göra någon form av presentkort där Post Nord ska blame:as å det grövsta. 

Nu är det i alla fall snart helg! Ikväll är det handboll, Sverige-Danmark och det kan nog bli en nervkittlande upplevelse, mohahaha. Imorgon är det som sagt examensfir och på söndag eftermiddag ska jag alltså åka till Kastrup och bo på hotell och ha EGENTID. Hoppas också att jag lyckats koppla mitt företagskort till Skånetrafikens app så jag kan köpa biljett utan att behöva hålla på och trassla med redovisningar och kvitton och reseräkningar och FAAN. Den som lever får se. 

Nu ska jag ladda för ett möte där jag vet att folk som inte gjort det de ska trots att vi på föregående möte i december pratade om problematiken att folk inte gör som vad de ska inom den tidsram som är satt. Frågade om de inblandade själva hade något förslag på lösning och en tomte som ska föreställa vara lite ansvarig för den här delen av verksamheten (man skulle ju kunna tro att det var jag eftersom jag är den enda som verkar bry mig, men mitt ansvarsområde handlar mer om redovisning till tillsynsmyndigheten och där vill man ju verkligen så att säga ha täckning på kontot, så däraf mitt intresse i att detta blir gjort) föreslog då att han kunde skriva ut checklistor och ge till de  andra "så att de blir påminda" och det tyckte tomtens chef (som jag hade involverat i frågan för att ge den lite extra tyngd eftersom det jag säger uppenbarligen inte har någon bäring?) var "en jättebra idé" så det skulle vi testa. Nu har vi alltså testat, och vad jag kan se så är det inte mer gjort i tid den här månaden jämfört med föregående och det visste jag alltså redan på förhand eftersom ovan nämnda tomte inte alls är speciellt välorganiserad och det är mer regel än undantag att hen "glömmer" både det ena och det andra. Håhåjaja. Känner att det här kommer att bli en dag då man skulle behöva blodtryckssänkande medicin eller betablockerare eller nåt. KNARK, kanske? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar