måndag 15 januari 2024

To make me rise an hour early just like daylight saving time

Jaha, då var första oxveckshelgen avklarad och det har varit mycket handboll på agendan. Tack vare att jag/vi nu har Viaplay så har jag/vi också möjlighet att se ALLA GRUPPERNA. Så i fredags var det först en svinspännande match mellan Island och Serbien som slutade oavgjort trots att Serbien ledde med tre mål när det var 90 sekunder kvar av matchen. Men islänningarna gjorde två snabba mål och när det sedan var sekunder kvar så passade en serb fel så att en islänning kunde sno åt sig bollen och dunka in den i mål. Det var sååå sjukt spännande, och då var det ju inte ens Sverige som spelade. 
Såg sedan ett mycket blekt Spanien få storstryk av Kroatien och Spaniens målvakt Perez de Vargas som ju brukar vara som en himla vägg gjorde väl bara en räddning på hela matchen. Tycker Kroatien verkligen hade steppat upp sitt spel och var riktigt kvicka och raska i anfallsspelet, vilket kändes lite oroväckande. Å andra sidan var det ju inte mycket som stämde för spanjorerna i försvaret och då är det ju lätt att få till målen. 

I lördags traskade jag ut på min av snön numera rätt så predestinerade runda som jag börjar bli lite trött på, men man ska väl inte klaga. Fast det gör jag ju ändå, hehe. Gick 11,5 kilometer och tränade sedan ett pass pilates och städade i hönshuset innan jag sjönk ner i soffan och tittade på skidskytte och läste. Gjorde strömming och potatismos till middag och sedan var det först dags att se matchen Nederländerna - Bosnien & Hercegovina där jag nästan tyckte synd om bosnierna för där var det inte mycket som fungerade alls. Dock oroväckande inför dagens match om det skulle visa sig att Nederländerna är sådär himla bra som de verkade vara, visserligen fick man sedan njuta av att se Sverige fullkomligt mosa Georgien, men det är ju liksom inte handboll på samma nivå. 
När Sveriges match var slut så kunde jag tack vare Viaplays strömningstjänst växla över till matchen mellan Färöarna och Norge som fortfarande pågick. Det otrolig var att det var oavgjort, Norge är ju en stor handbollsnation och räknas som en medaljkandidat och Färöarna spelar sitt första mästerskap någonsin. Fick sedan se en otroligt underhållande avslutning i stil med matchen mellan Island och Serbien där Färöarna låg under med tre mål när det var knappt ett par minuter kvar men ändå lyckades tråckla sig upp och låg under med ett när det var tio sekunder kvar och Norge hade bollen. Och KLANTADE SIG något så gudsigförbarme genom att istället för att bara passa bollen och gå mot mål så var det en som bara stod och höll i bollen och då dömde domarna straff och utvisning för medvetet sabotage av matchen, och Färöarna lyckades sätta straffen och ta en historisk mästerskapspoäng. Glädjen var lika hög som om de hade vunnit hela EM, det var visst 5000 färöingar på plats på läktarna i Tyskland, vilket är 10 % av hela Färöarnas befolkning, och jublet visste inga gränser. Det var kul att se. 

Igår var i stort sett en upprepning av lördagen, fast med lite variationer ändå. Först promenad, sedan körde jag ett benpass och bakade bröd. Sen var det soffan med skidskytte och bok och så var det världscupen i hoppning, tyvärr ingen svensk till omhoppning men man kan ju inte få allt. Lagade kycklinggryta och sedan var det en spännande match mellan Montenegro och Island där Island vann med uddamålet. Var sedan ansvarsfull och insåg att det skulle bli en dålig start på veckan om jag skulle sitta uppe till jättesent och kolla på matchen mellan Tyskland och Nordmakedonien, så där var jag disciplinerad och stängde av tv:n innan jag hade hunnit börja arbeta upp någon entusiasm. 

Jaha, så var det måndag igen och det innebär ju ridning. Är ett litet aber eftersom jag missar Sveriges match mot Nederländerna, men eftersom både Sverige och Nederländerna är klara för mellanrundan så är det ju ingen måstematch för något av lagen, dock är det ju ändå viktigt med vinst eftersom man bara får ta med sig poäng (från gruppspelet) för de lag som också går vidare, detvillsäga om Nederländerna vinner så har Sverige noll poäng med sig i mellanrundan och vice versa. Lite av matchen kan jag nog ratta in på sportradion när jag kör hem, har ju också liverapportering via min handbollsapp men det är ju inte riktigt samma sak. Aja, det är väl världsliga ting. 

Och the neverending story of elcykeln som Post Nord söp bort bara fortsätter. Enligt spårningstjänsten var den i Ankeborg och skulle levereras som i torsdags. Sedan ändrades det till i fredags, men hela fredagen kom och gick utan att någon cykel visade sig. Gick in och kollade i spårningstjänsten och då var den plötsligt i Nässjö? och det stod "chaufförens avisering misslyckades". Men jag har då inte fått någon avisering eller har något missat samtal, så det var väl ett klent försök till avisering. Mailade supporten, inte direkt i vredesmod för det är ju inte deras fel, men ändå? Först beställer man en cykel som försvinner i december, sedan måste man beställa man en till och nu ska den tydligen fraktas runt i evigheters evigheter som om det var den flygande holländaren som skötte logistiken. Såklart var det ingen på supporten som svarade en fredag kväll, vilket jag förstår, men alltså Helvete. Vad. Trött. Jag. Blir. To be continued antar jag. 

Det har snöat lite i natt och eftersom det omväxlande har töat och frusit så är det nästintill med livet som insats man rör sig, för nu ligger det snö på isfläckar och gör dom osynliga. Nu ska det först komma ytterligare en köldknäpp och bli sisådär 15 grader kallt och också ytterligare snö, men om någon vecka är det utlovat plusgrader igen. Hoppas det sedan håller i sig så att snön försvinner, vill ha barmark punkt nu. 


4 kommentarer:

  1. Min erfaring er at Postnord varlser på denne måten: når de kjører forbi byen visker de "Siiilje, jeg har en pakke til deg" og når jeg ikke svarer, er det min egen feil.

    SvaraRadera
  2. Jag fattar inte hur nagon kan bli sa intresserad av en sport utan att utöva den själv. Det är väl som med fotbollsfans som ser varenda match, utan att nagonsin ha spelat. Helt obegripligt för mig.
    /Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag spelade faktiskt lite handboll när jag gick på högstadiet, fast det lär ju vara preskriberat vid det här laget :D

      Radera