söndag 21 januari 2024

Utomlands

Jaha, här ligger jag på ett hotellrum på (i?) Kastrup i Dääääänmääääärk och har det gött. Den långa färden hit gick fint, fast det var tekniskt fel i Skånetrafikens app så det gick varken att söka resor eller köpa biljett. Men det hann de fixa till innan det var dags för mig att ge mig iväg och sedan rullade det på. Det mest problematiska var att ta sig mellan Lufthavnen och hotellet. Känns inte som att Kastrup är byggt för fotgängare direkt, där ska man nog bara svepa iväg till en väntande hyrbil eller taxi eller metro. Google maps var inte extremt hjälpsam heller. Det sjuka var att jag såg hotellet på långt håll, men kunde inte ta mig dit p g a motorvägar som slingrade som batongspaghetti åt alla håll och som gjorde hotellet till ett snudd på ointagligt fort. Men till slut så genade jag över en lerig plantering av något slag, fick sikte på ett trafikljus långt borta och sen till slut hittade jag en gångtunnel så jag kunde komma på rätt sida av motorvägen. Blev sedan MYCKET nöjd när jag fick visa upp mitt pass när jag skulle checka in, för min man höll på att skratta ihjäl sig när jag sa att jag skulle ta det med. Det finns väl ingen som tar med sig pass till Danmark, hävdade han, men jag hörde nyligen att svenskt körkort inte är giltigt som legitimation utomlands så better safe than sorry, det vet man väl aldrig när man kan ombedas legitimera sig, tänkte jag. OCH FICK ALLTSÅ RÄTT. Hehe.

Helgen har väl annars inte bjudit på så mycket dramatik. Igår åt vi lunch på Pinchos och firade min dotters examen. Hade gjort som en liten serietidning om Post Nords eskapader som avslutades med information om att presenten var på väg. Sen höll min exman på att förstöra alltihop genom att fråga "hur det hade gått med cykeln" (han hade sms:at innan och undrat hur det gått och jag hade sagt att jag skulle förklara när vi sågs) men som väl är så satt min dotter en bit ifrån och pratade med sin bonussyster, så tror inte hon hörde något. 
Sen åkte var och en hem till sitt och det var som om vi hade ätit stuvad Valium till lunch för både jag och min man var helt trötta när vi kom hem, ett tillstånd som varade resten av dagen. Satt som två heroinister och nickade till hela tiden framför tv:n, orkade inte laga någon middag och gick och lade oss 21.30. 

Idag gick jag upp vid 7, hasade mig försiktigt ut på promenad. Både igår och idag har det nämligen varit snudd på med livet som insats eftersom det har regnat och töat och frusit om vartannat så alla vägar har blivit isbanor med vatten på, och gruset som lagts på snön har liksom kapslats in i isen och gör ingen som helst nytta där. Är dessutom svintrött på att gå i stort sett samma runda hela tiden, men nu i veckan ska det töa så då ska man väl kunna ta sig upp i skogen igen. Har ju även rundor som delvis går längs med landsvägen och de är ju också uteslutna eftersom de är omgivna av snövallar så man inte har någonstans att ta vägen när det kommer en bil. Nä, nu får det vara nog med snö om ni frågar mig.

Imorgon ska jag ju då ha möte på vårt huvudkontor. Har varit där en gång innan för några år sen, det såg ut som kontor gör på film (och då menar jag inte i första hand The Office). Alla hade kostym och slips eller dräkt och högklackat och det var glasväggar till alla kontor och det låg inte så mycket som en post it-lapp på någons skrivbord. Man kan ju undra om de ens jobbar eller om det bara är kulisser alltihop? 
Har inga ambitioner att klä upp mig så jag matchar inredningen, men jag tog i alla fall ett par helsvarta träningsbyxor istället för Adidas narkotikajeans, så kom inte och säg att jag inte har ansträngt mug. Hehe. Sen ska jag väl då försöka ta mig hem igen och sen är det teorikväll i stallet. Hodeladehodeladihoppsanvilkendag, eller nåt. Nu är det dags för handboll! 



2 kommentarer:

  1. Fun fact: norsk pass er ikke gyldig legitimasjon i svenske banker. Der gjelds bare (svenskt) körkort.

    Og synes lufthavn er så fint ord. Det er som en plass man kan vandre rundt i sjømannsklærne sine og praie et fly som skal dit man skal

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gillar också lufthavn, det är lite magi i det ordet!

      Radera