tisdag 9 januari 2024

Dag 1 av oxveckorna avklarad, bara jättemånga kvar

Har överlevt årets första jobbdag, men helvete vad jag var hungrig hela dagen. Så kanske det blir när man, efter att ha drällt omkring och ätit vad man velat och när man känt för det i nästan tre veckor, ska återanpassas till den mat- och sovklocka som jobbrutiner innebär för mig, men jag kan inte minnas att jag varit så utsvulten tidigare?, eller så har jag förträngt det. Men kände mig nästan SVAG p g a det, haha. Jobbet stod kvar, men ventilationen hade pajat så framåt lunch kändes luften synnerligen mättad och syrefattig. Men då var det ju nästan dags för mig att gå hem och idag ska det komma en reparatör och förhoppningsvis fixat det. 

Åkte och handlade efter jobbet, kasade sedan hem på skumpiga vägar. De är ju plogade vid det här laget, men på vissa ställen är det fortfarande mycket snö och is på vägbanan och det är som att köra på en tvättbräda, så inte går det undan precis. Kom hem, tog ut hundarna på promenad, lyssnade på första avsnittet av Linda Skugges podd och tyckte hon var rätt självgod och -upptagen, kom hem igen, tränade  ett pass tabata och sedan fick jag ÄNTLIGEN sjunka ner i soffan och äta min kvällsmat och läsa en stund innan det var dags att palta på sig tusen lager kläder och åka till stallet. 

Kom på att jag inte gjort min sammanställning över 2023 års lästa böcker, eller rättare sagt så skrev jag ner alla böcker på en (fysisk) lista ett par dagar innan nyår, men sen avvaktade jag med att skriva ett blogginlägg om det eftersom jag inte visste om jag skulle hinna läsa ut ytterligare en bok innan året var slut och sen glömde jag bort det. Få se om jag kommer ihåg att göra det ikväll dårå. Har inget på agendan och min man ska in till stan i ett ärende så det blir kanske till och med lite EGENTID? 

2 kommentarer:

  1. Tycker man blir extra hungrig när det är så där kallt. Kanske det går åt mer energi för att hålla kroppen varm eller nåt.
    Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men så kanske det är? Har inte ens tänkt tanken men det låter ju som en rimlig förklaring.

      Radera