måndag 8 januari 2024

Coming up: oxveckor

Jaha, då var det slut på julledigheten och tillbaks in i ekorrhjulet igen. Ska inte klaga (men har det inte gått väldigt fort, är det inte väldigt långt till nästa ledighet, nu börjar de träliga oxveckorna, blablabla), har haft en fantastisk semester. Långpromenader varje dag, i alla fall värda namnet sedan Den Stora Snösmockan  kom och begränsade var man kan gå. Sedan dess har det väl varit lite sisådär med den saken. Är ändå glad att den lokala snöröjningen har plogat och grusat den gamla banvallen så med lite god vilja kan man gå en mil, men det innebär att man måste gå till en punkt där snöröjningen helt enkelt upphör, vända och sedan gå samma väg tillbaka och det är cirka det tråkigaste jag vet. Fast vid närmare eftertanke är det väl ännu tråkigare att tvingas pulsa i 30 cm lössnö, så av två onda ting väljer jag att gå på den plogade och grusade vägen. 

Vi har annars inte gjort något speciellt under ledigheten. Den senare delen har ju varit lite begränsad pga snön, som väl är har det inte kommit några större mängder. Det snöade lite lätt igår, men tack och lov inte så att man behövde skotta. Är sjukt trött på snöskottning och det var inte ens kul från början. Nu har det istället varit rejält kallt, -17°C var det härom morgonen och det är mycket för oss veklingar i söder. Om jag får välja, fast det får man ju aldrig när det gäller vädret, så väljer jag i alla fall hellre sträng kyla före snöfall, och det trots att det är så djävla bökigt med kyla och att behöva ha tusen lager kläder och man måste springa ut och byta vatten åt hönsen flera gånger om dagen. Nu är det ju både snö och sträng kyla (och oxveckor) och då kan i alla fall jag hålla mig för skratt. Fast mot slutet av veckan ska det bli mildare, hoppas det sedan håller sig på rätt sida nollan i Celsiusskalan. 

Snart börjar i alla fall handbolls-EM för herrar, laddade upp i helgen med två träningsmatcher mot Japan där Sverige vann rätt så överlägset. Japanerna var ändå oväntat duktiga individuellt, får de bara spela ihop sig som lag så tror jag de kan bli farliga. Sen har det varit mycket vinterstudio och främst skidskytte i helgen som gick. Överhuvudtaget har jag tillbringat rätt mycket tid framför brasan och tv:n. Tror 2023 års bästa köp var vår stora hörnsoffa som vi fyndade på Blocket för 1200 spänn. Helvete vad gött det är att kunna fläka ut sig och ändå ha massor av plats. 

Har kollat på säsong 1 av Mr Mercedes. Är lite kluven, tycker Bill Hodges, som i boken är en hyvens person, är så satans otrevlig och alla vill ändå bara vara med honom? Ej realistiskt. Dessutom tycker jag han utseendemässigt är  lite lik Ebbot i Soundtrack of our lives, vilket förtar en del av illusionen att han ska vara en hårdkokt exsnut, men det är en bisak. Men sen vet jag inte varför man nödvändigtvis måste hitta på nya karaktärer? Har inget minne av att grannen Ida ens fanns i boken och jag tycker förvisso att det är lite fint att även äldre kvinnor kan tillåtas ha lust, men i början beter hon sig ju nästan som karaktären Kåta Gun i Kvarteret Skatan. Ovärdigt. Men Holly gestaltas bättre än förväntat och Brady är riktigt läskig, så allting jämnar väl ut sig ändå. Däremot fattar jag inte (heller) varför man ska göra om slutet, det blev ju knappt spännande alls, och slutligen tycker jag att vissa karaktärer (till exempel butikschefen) får massor av plats som de inte borde ha, medan till exempel Jerome som ju ändå är en viktig karaktär knappt märks annat än killen som klipper gräset och som sidekick till Holly när det ska knappas på datorn. NJA, säger jag. Och då har ändå Stephen King varit producent? Vet dock inte riktigt vad en producent gör, men NÅGOT har han väl att säga till om?

Så värst mycket mer har väl inte hänt vad jag vet. Så nu är det tillbaks in i selen och försöka tröska sig igenom oxveckorna. Heeeere we gooooo. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar