tisdag 1 augusti 2023

Vill du gå på lina så titta inte ner

Igår var jag ensam på jobbet, det gillar jag fast inte lika mycket när det beror på andras sjukdom och jag måste göra deras jobb och det är av karaktären kan-inte-vänta-tills-imorgon. Så det blev en rätt lång och en rätt hektisk dag, kan man ju säga. Efter jobbet stack jag iväg och körde mina intervaller. Fick efter långt om länge svar från dom som arrangerar det där trail run-loppet i oktober. Det finns ju en distans som bara är 2,5 km och jag var lite orolig för att det i så fall skulle bli jag och 50 knattar som for iväg som jehun medan jag och mitt 55-åriga måndagsexemplar till lekamen skulle försöka ta rygg på dom. Och ja, jo, svaret jag fick var att det fanns vuxna som valde den distansen man "de flesta" (alla får man väl anta då) valde att springa den tillsammans med sina barn. Men, tillade de uppmuntrande, man kan även promenera, men "de flesta" valde då 6-kilometersdistansen. Ahvadfan, det borde jag väl också klara? Ja, att gå 6 km är ju inget problem, springa hela blir kanske lite väl optimistiskt (speciellt som det är rätt så kuperat plus att en del av loppet går på stranden = tungsprunget som satan), men jag kan väl köra mina intervaller där också då? Gå när det känns för jobbigt? 6 kilometer är ju egentligen ingenting. Tänkte jag innan jag gav mig ut på min lilla intervallträning. Fail nummer 1 var att jag hade fel kläder på mig. Har numera bunkrat upp så jag har springkläder på jobbet, men igår tyckte jag det kändes lite ruggigt så jag tänkte att det var  lite overkill att ta löparshorts, jag kunde väl springa i mina Adidasbyxor. AJAJAJ vad fel jag hade för nu var det inte alls småruggigt längre utan varmt och fuktigt. Efter en minut var mina narkotikajeans som ett våtvarmt omslag, otroligt obehagligt. Plus att t-shirten, som visserligen var i funktionsmaterial så jag åtmistone var sval på överkroppen, var för trång i halsen och är det något jag hatar så är det när man måste hålla på och dra i halslinningen för att det känns som att någon håller på att strypa en. Fail nummer 2 var att jag hade råkat aktivera SMART SHUFFLE på Spotify. Det är någon ny grej som är att de inte bara slumpar låtar i ens låtlistor utan de slumpar också fram förslag på  andra låtar som de tycker passar en. Det passade inte mig, kan jag säga. Blev så himla irriterad, men aja, jag tog mig såklart runt i alla fall. Eftersom jag var in the mood för det här trail run-loppet så testade jag ett gammalt träningsupplägg när intervallerna var avklarade: springa varannan låt och gå varannan. En gång skulle jag testa det men då var första låten som slumpades fram en 23 minuter lång liveversion av Shine on you crazy diamond med Pink Floyd. Ej helt lyckat om ni frågar mig. Körde detta upplägg i 6 (normallånga) låtar, sen var rundan slut. Det kändes BRA. Trots kläderna och värmen. 

Regnet, som jag hade önskat skulle komma och svalka mig när jag var ute på min runda eftersom jag höll på att koka bort, kom när jag var på väg hemåt. Kom hem, släppte ut hundarna i trädgården, fixade lite med hönsen, gick in och tränade pilates men var otroligt irriterad på Spotifys SMART SHUFFLE som mitt i min pilatesspellista slumpade fram Little Willie John med Peter LeMarc, vilket är ungefär den värsta låt jag vet eftersom den genererar att sjuuuuung för min sjäääääl som ett lååååångsamt farväääääl osv går på repeat inne i huvudet. Lite senare kom The Boxer med Simon & Garfunkel och då började jag fundera på hur den där karlen som det handlar om, han som inte fick något jobb trots att han bara bad om workman's wages, ändå hade råd att gå till horor? Sen bestämde jag mig för att ta itu med det här SMART SHUFFLE en gång för alla. För när jag stängde av den så verkade det ju som att man stängde av hela shufflefunktionen och bara kunde spela låtar i den ordning som de låg i listorna och det är ju inte heller jättekul. Efter en googling visade det sig dock att symbolen för vanlig shuffle och det här SMART SHUFFLE var otroligt lika varandra, fick förstora bilden för att ens kunna se ATT det var en skillnad. Det här var väl inte så smart gjort, Spotify. Men nu är ordningen återställd. 

Scrollade igenom Facebook och blev påmind om att "min" galopphäst (som jag har en andel i) skulle starta på kvällen och då var det preciiiis när loppet gick så jag missade det. Men han kom tvåa! Så duktig! Sen läste jag och messade lite med en kompis och sedan var det läggdags. Hodeladihodeladi hoppsan vilken dag.  





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar