måndag 14 augusti 2023

Semester dag 7

Efter att ha trälat med veden i nästan en vecka så skulle vi nu unna oss att ta det lilla lugna, bestämde vi. Jag gick ut på långpromenad med hundarna. Var klädd i shorts, linne och skjorta men innan jag ens hade hunnit ut på gatan så insåg jag att skjortan skulle bli overkill, för nu var sommarvärmen här igen. Stoppade ner den, skjortan alltså, i brevlådan pga orkade inte gå tillbaka, vilket förvisso kändes motsägelsefullt eftersom jag sedan gick en runda som är drygt 11 km lång och då borde man ju kunna gå 20 meter för att lämna en skjorta. Men det är något med att behöva gå tillbaka som tar emot, och skjortan led ju inte av att ligga i brevlådan några timmar.

Kom hem och körde ett pass tabata med min mörbultade kropp. Har fått nån inflammation i ett muskelfäste vid höger armveck, härlett till idogt bärande av ved, samt att min diskbuktning i ländryggen gör sig påmind, härlett till tusen tunga lyft plus att ha stått dubbelvikt och klippt klenved med sekatör. Kände mig som 100 år när jag kravlade mig upp i morse men efter promenad och träningdock hade jag i princip halverat min ålder, så en del är nog bara stelhet/träningsvärk. 

Svepte ett glas vatten och studsade (nåja) iväg till bibblan för att hämta och lämna böcker. Kom hem, kom ihåg att ringa till tandläkaren och boka om en tid så jag slipper baxa mig in till stan senare i veckan bara för den sakens skull. Sedan åt vi lunch, jag var ute en vända i trädgården och beundrade mina pumpa- och squashplantor som växer så det knakar. Plockade en spann kirskål till hönsen, samlade ihop dagens ägg och NU ligger jag på värmedyna på soffan och läser. Ska nu ta det lilla lugna några timmar, sen bär det av till stallet. 

6 kommentarer:

  1. Jag lyckades med konststycket att ta död på mina squashplantor i år. Mycket oroväckande, jag trodde inte ens att det var möjligt. Men nu slipper jag förstår försöka prångla iväg en massa oönskade grönsaker till alla jag känner. Lite bra ändå.
    DDT

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inget ont som inte har något gott med sig!

      Radera
  2. Det är väl inte konstigt att du far ont här och där, du stannar ju aldrig upp. Du gar mil efter mil, tränar och jag vet inte vad. Jag blir trött bara av att läsa om det. Du är inte 20 ar längre :).
    /Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. När jag var 20 hade jag inte en enda muskel och tyckte en kopp te och en cigg var en fullvärdig måltid. Kan garantera att jag är i betydligt bättre form idag än jag var då, trots ålderskrämpor 😁

      Radera
  3. Hahaha, håller med. Jag får träningsvärk av att läsa😄 Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det går kanske att ta ut friskvårdsbidrag för läsning? 🤣🤣🤣

      Radera