onsdag 23 augusti 2023

Semester dag 16

Skulle kanske inte ha skrivit det där om att jag inte vänt på dygnet, för hux flux låg jag igår kväll och slöläste om russavel ända till 23-tiden! En gång i tiden ägde jag ett gotlandsruss som var e. Condor 288, som i sin tur var e. Grim 188, som i sin tur var e. Criban Daniel 124, welsh mountainhingsten som man (tillsammans med welshhingsten Revel General) en gång i tiden använde för att späda ut det ganska inavlade russblodet. Jätteintressant, tycker kanske inte så många men jag är lite besatt av gotlandsruss. Ett av mina livs moments of joy var förra hösten när jag och min bror vandrade på Lojsta hed och träffade på delar av den halvvilda russflocken. Då kliade det i fingrarna (det stod skyltar att man inte fick klappa) må ni tro. Det (att få se russen på Lojsta hed) var något som jag drömt om ända sedan jag var cirka 8 år och läste Vitnos, det lilla russet. 
Var rätt seg pga detta, men mitt knä var - peppar peppar, no jinx osv - SOM NYTT. Ingen svullnad, ingen smärta, ingen stelhet, jag fattar ingenting. Vad hände här liksom? Firade detta helbrägdagörande med en 14 km lång hundrunda plus ett pass tabata. Det känns fortfarande bra! 

Åt lunch, sen smackade vi upp ett provisoriskt hönsnät runt en del av gräsmattan och lät hönorna komma ut ur hönsgården. Vi har ju tidigare hägnat av så att hundarna bara kan vara i halva trädgården och tanken är att hönsen ska kunna vara ute på gräsmattan och sprätta runt ibland. Men vi visste inte riktigt hur de skulle bete sig när de kom ut ur hönsgården, därav hönsnätet så att de får vänja sig lite i taget. De verkade försiktigt positiva till denna förändring, men höll sig ändå rätt nära hönsgården. Om det var av försiktighet eller för att det fanns en massa hönsgott under hallonbuskarna låter jag vara osagt.

Sen började jag med detta trökiga (men nödvändiga): byta telefon. Min nuvarande har haft diverse ålderskrämpor länge och jag köpte en ny på rea för ett år sen eller så, men har inte orkat ta tag i det förrän nu då. Sååå himla jobbigt är det ju egentligen inte att byta telefon för man laddar ju bara ner Samsung Switch och sen tankas väl typ allt utom mobilt bank-ID över från den gamla till den nya. Men ändååååå. Det ska uppdateras och optimeras och loggas in på tusen ställen (ja, jag är lat, i det avseendet). Men nu är det gjort. Enda störiga var att mitt Mahjongspel blev nollställt och jag var på nivå 362 eller nåt. Nu måste jag börja om helt från början. Dagens i-landsproblem har sett sitt ljus.

Idag grillade vi! Jag/vi gillar grillat, men ändå blir det rätt sällan av. Tycker det är bökigt och mest omfattar en massa springande och bärande och kånkande ut och in med grejer. Men visst, sitta och vänta på glöd med ett glas vitt och en krispig deckare är ju inte så dumt. Det gjorde jag dock inte idag för idag höll jag på och optimerade min nya telefon. Men jag tog ett glas vin under tiden. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar