fredag 4 augusti 2023

Teach me how to dance real slow

Igår fick jag verkligen användning för min kanske inte längre så jättenya men ändå fräsiga regnkappa, för när jag var ute och gick med hundarna efter jobbet så öppnade sig himlen. Det åskade också, fast rätt långt bort. Regnkappan har fyra fickor, två med lock och två lite högre upp med blixtlås. Det hade varit smart att stänga dom med blixtlås visade det sig, för efter ett tag så rann vattnet från kappan ner i de öppna fickorna och trängde så småningom genom fodret och så att säga in på själva mig. Då var man ju föga hjälpt av att resten av kappan håller 10 000 metervattenpelare stången. Men ja, nu vet jag åtminstone det. 

Kom hem och hängde upp mig själv på tork. Städade och lyssnade på podd, sen var det soffan, bok (började på John Ajvide Lindqvists Sommaren 1985) och ett avsnitt av Happy Valley. Sen kom min man och tyckte att vi skulle köpa en gammal toffelfabrik som är till salu ett par mil härifrån. Jag har också sneglat på den där fastigheten, inte så mycket för själva fabriken utan för att det tillhörande bostadshuset är STORT (7 rum, 160 kvadrat), tomten är på 1,4 hektar (med egen damm och bäck!) och priset är inte ens två miljoner. Nu är ovan nämnda fastighet inte precis i toppskick utan kräver nog ett och annat i renovering, vilket genererade ett visst motstånd hos mig precis som tanken på en flytt rent generellt. Kände mig lite tråkig och bakåtsträvande för säga vad man vill om min man, men han säger nästan alltid JA! till allt jag föreslår, medan jag (nästan) alltid kommer med diverse invändningar när han föreslår saker. Sen föreslår väl visserligen inte jag att vi ska flytta in i en gammal toffelfabrik i Tjottahejti och jag behöver ju inte bejaka allt för att slippa känna mig som en som bara ser problem istället för möjligheter.  

Aja. Nu är det i alla fall fredag. Igår morse gick det inte att starta vårt affärssystem, så det gick inte att jobba värt namnet förrän långt in på förmiddagen. I morse när jag kom så var det samma sak. Allså, man tappar ju lite arbetsmoralen när det enda man kan göra på jobbet efter att ha städat sitt skrivbord tusen gånger är att dricka kaffe och surfa, typ. 

Nu väntar en helg med BOOT CAMP (fick mail om det igår, äntligen), sen är det jobb på måndag OCH då börjar även ridskolan vilket innebär ridning på måndag kväll också. Vågar inte ens tänka på träningsvärken efter att ha ridit tre dagar på rad. Sedan är det förhoppningsvis äntligen S-E-M-E-S-T-E-R. Tjoho. 


2 kommentarer:

  1. Jag tror jag har tappat svenskan, för har aldrig hört talas om metervattenpelare!

    Har din man fattat hur mycket jobb det skulle innebära med en gammal stor fastighet, hur mycket el/värme som skulle ga at, hur mycket arbete ute, renovering etc etc? Och vad skulle ni göra i alla rum? Kanske ett sovrum för varje hund :)? Om inte bägge jobbat heltid kanske, kanske kunde det vara nagot att tänka pa, men jag skulle avrada.
    /Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är helt övertygad om att han lever i någon slags förnekelse, för trots att han BORDE VETA att allting som rör renovering etc måste multipliceras minst med faktor pi ifråga om tid, kostnader, etc så är allting enligt honom "inga problem att fixa".
      Jag vet att ett litet hus har många fördelar, t ex billigt att värma upp, men har ändå en slags dröm om att någon gång i detta livet få bo i ett STORT hus där man inte behöver kryssa fram och planera varenda kvadratcentimeter när det kommer till möblering. Men alla drömmar behöver inte bli verklighet :)

      Radera